НАЧАЛО Други

Комисарят на CFTC отправя предупреждение към крипто инвеститорите

май 30, 2022 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Комисарят на CFTC отправя предупреждение към крипто инвеститорите

След срива на монетите на Terra, комисарят на Комисията за търговия с фючърси на стоки (CFTC) Каролайн Фам призова инвеститорите да разглеждат крипто токените като лотариен билет, където могат да очакват печалби или загуби.

Говорейки по време на интервю за CNBC на 27-ми май, Фам подчерта, че повечето крипто проекти нямат разкриване на информация на клиентите и инвеститорите в крайна сметка купуват, вярвайки, че “гарантирано ще забогатеят”.


Ако хората започнат да мислят за някои от тези наистина нови крипто токени като честно казано, лотарийни билети. Когато отидете и купите лотариен билет, може да [имате късмет] и да забогатеете бързо, но може и да не стане”, каза Фам.


Според Фам сривът на монетите на Terra е трагедия за пазарите и проверка на реалността за заинтересованите страни, особено относно рисковия характер на някои активи.


Комисарят смята, че сривът на UST е указател за регулаторите да предприемат действия, тъй като сривът показва възможна поява на банкиране в сянка, където финансовите дейности се улесняват от нерегулирани посредници или при нерегулирани обстоятелства.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн се държи като златото, твърдят от JPMorgan

Въпреки че Съединените щати са направили първоначални стъпки за регулиране на цифровите валути, главно при стабилните монети, Фам отбеляза, че регулаторите могат да разширят съществуващите традиционни финансови закони към крипто пазарите.


Винаги е по-бързо да изградите регулаторна рамка, когато тя вече съществува. Просто говорите за разширяване на регулаторния периметър около по-нови продукти”, каза тя.


Като цяло, преди срива на UST, регулациите за стабилни монети в САЩ предизвикаха дебат, като различни фракции ги разглеждаха като заплаха за финансовата система. Фам обаче смята, че има нужда да се разреши неяснотата около стабилните монети.


Тя призова регулаторите и законодателите да определят дали стабилните монети, включително подмножеството от алгоритмични такива, са деривати.


Фам добави, че появата на криптовалути, съчетана със срива на екосистемата на Terra, трябва да е достатъчно, за да принуди законодателите да приемат правилните закони.

Служителят на CFTC цитира Закона за реформа и защита на потребителите на Wall Street, приет през 2010 г. в отговор на Голямата рецесия. Законът се фокусира върху регулирането на деривати, наред с ограниченията, свързани с търговските практики.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене