НАЧАЛО Други

Комисар на SEC твърди, че е време да се одобри Биткойн спот ETF

юни 17, 2022 12:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Комисар на SEC твърди, че е време да се одобри Биткойн спот ETF

На фона на тежък период за пазарът на криптовалути се задават добри новини, тъй като комисар от Комисията по ценните книжа и борси на САЩ (SEC) постави под въпрос практиките на агенцията по отношение на одобрението на борсово търгуваните фондове за криптовалути (ETF).

По-конкретно, комисар Хестър М. Пиърс призова SEC да “спре да отказва категорично спот крипто борсово търгувани продукти”, в коментарите си по време на Конференция за регулаторна прозрачност относно регулирането на крипто екосистемата на 14-ти юни.


Пиърс посдели, че тя няма представа как да отговори на често задавания въпрос кога SEC ще одобри Биткойн (BTC) ETP.


Комисарят подчерта, че:


“Причините за тази съпротива срещу спот продукта са трудни за разбиране, освен че Комисията е решила да приложи към всичко, свързано с Биткойн – и вероятно с други цифрови активи – по-строг стандарт, отколкото към други продукти.”


По отношение на този вид ETF за Биткойн комисарят обясни, че:


“Продължаващият отказ на SEC да одобри спот ETP за Биткойн е озадачаващ за много наблюдатели на агенцията. Пазарът на Биткойн се разрасна, узря, стана по-ликвиден и привлече повече и по-изискани (…) участници.”


Освен това тя отбеляза следното за спот ETP на криптовалути:


“… стартирали в други държави без инциденти и при голям интерес от страна на инвеститорите. В Канада например първият спот ETP за Биткойн достигна 1 милиард канадски долара в управлявани активи месец след старта си през 2020 г.”

НЕ ПРОПУСКАЙ: Биткойн и Етериум наближават ‘повратна точка’, твърди трейдър

Наред с това тя подчерта, че тези продукти са популярни в Европа, където има повече от 70 крипто ETP с активи, оценявани на общо $7 милиарда. Накрая, Пиърс призова SEC да “тръгне по по-продуктивен път към регулирането на криптовалутите”.


“Независимо от това какво мислим за крипто, в интерес както на инвеститорите, така и на SEC е да се възприеме по-продуктивен подход. 

Използвайки инструментите, които Конгресът ни е предоставил, и опирайки се на обществения принос, можем да осигурим регулаторна яснота, да улесним итеративното експериментиране и да преследваме лошите участници в крипто пространството.”

Тя завърши речта си с очакването, че SEC ще обсъди начините, по които може да постигне напредък в отговорното регулиране на крипто, на предстоящия си панел.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене