НАЧАЛО Блокчейн

Колумбия ще използва Algorand за своите дигитални COVID-19 паспорти

СЕП. 12, 2021 13:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Колумбия ще използва Algorand за своите дигитални COVID-19 паспорти

Vitalpass, дигиталният паспорт за ваксинация срещу COVID-19, създаден съвместно от Auna Ideas Foundation и Koibanx, и разработен с помощта на блокчейна на Algorand, е избран от колумбийското правителство като негов официален имунизационен сертификат.

Колумбия е първата страна в Латинска Америка, която възприема тази технология, като се присъединява към редиците на други, които вече правят това, включително Сингапур, Япония, Южна Корея и Ню Йорк.


Тази инициатива стана възможна благодарение на ангажимента на Auna за ваксинация в Колумбия и Перу, както и чрез партньорства с местни и национални правителства. Vitalpass е проектиран съвместно от подразделението Innovation and HealthTech на Auna Ideas като част от задължението им да предоставят цялостни здравни решения. 


Този дигитален паспорт за ваксинация е безплатен и не може да бъде фалшифициран, тъй като създава постоянен и непроменим запис на Algorand, който е публичен блокчейн - децентрализирана мрежа, създадена специално за глобални приложения, които могат да се мащабират за масово приемане.


Vitalpass е разработен с технологичната подкрепа на Koibanx, компания от Латинска Америка с повече от 6 години опит в прилагането на базирана на блокчейн токенизация на активи и транзакционни решения за финансовия и държавен сектор.


"Използването на блокчейн технология прави този дигитален паспорт един от най-сигурните и надеждни инструменти, гарантиращи прозрачния процес на ваксинация в Колумбия, тъй като информацията не може да се променя, изтрива или манипулира, като по този начин се гарантира валидността на сертификата срещу случаи на фалшифициране, двойна ваксинация или други", каза д-р Андрес Васкес, директор по биомедицински иновации и здравни технологии в Auna Ideas.


Фондация Auna Ideas е предоставила на Министерството на здравеопазването и социалната защита на Колумбия безплатни и вечни права за внедряване на VitalPass като инструмент на страната за сертифициране на ваксинацията на гражданите срещу COVID-19 пред която и да е национална или международна агенция. Очаква се подобни споразумения да бъдат подписани с други правителства в Латинска Америка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕНов фонд цели да насочи милиони долари към DeFi проектите на Algorand


Vitalpass е част от мрежата Commontrust, където множество организации по целия свят обединиха усилията си да предоставят на пациентите дигитален достъп до техните здравни данни, използвайки отворени, оперативно съвместими и проверими стандарти. Освен това се водят преговори за свързване с GreenPass, дигитална система на Европейския съюз за имунизиране срещу COVID-19.


С тази инициатива Auna чрез фондация Auna Ideas потвърждава своя ангажимент да се бори с COVID-19 и да използва иновациите, за да трансформира сферата на здавеопазването.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Polkadot разкри фонд за развитие в размер на $777 милиона

Ууд написа в Twitter на 17-ти октомври, че хазната на Polkadot е отпуснала повече от 18.9 милиона DOT (на стойност приблизително $777 милиона към момента на писане) към фонд за развитие, който ще бъде...
ОКТ. 20, 2021 11:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Aave и Avalanche бележат значително постижение

Екосистемата на Avalanche се разширява, тъй като мрежата става свидетел на голям приток на внимание и ликвидност, всички подсилени от сериозни стимули.Приток на ликвидност“Aave стартира на Avalanche -...
ОКТ. 6, 2021 19:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум уреди над $6 трилиона за 12 месеца

Изглежда, че Етериум достига нови постижения през седмицата, тъй като данните от Messari показват, че през последните 12 месеца са записани транзакции в размер на зашеметяващите $6.2 трилиона. В сравн...
ОКТ. 5, 2021 17:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света