НАЧАЛО Алткойни

Колко печелят инвеститорите от стейкинг на Solana (SOL)?

октомври 25, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко печелят инвеститорите от стейкинг на Solana (SOL)?

Криптовалутата Solana (SOL) показа добри резултати през 2023 г., като отбеляза впечатляващо 200% увеличение на цената от началото на годината досега.

Този скок може да се отдаде на нарастващото търсене на нейния роден токен, който инвеститорите могат да стейкват в замяна на награди.

Забележително е, че Solana заема позицията на втората по големина криптовалута по пазарна капитализация на стейкванията, според данни, получени от StakingRewards.com.

Към 25 октомври в мрежата на Solana са заложени приблизително $12.07 милиарда, като общо 399.98 милиона SOL токена са стейкнати от валидатори и делегатори в протокола.

Solana издава нови токени като награда за инвеститорите, когато те стейкнат своите SOL, за да подсигурят блокчейна на Solana. Този процес е подобен на добива на Биткойн (BTC) или на системата на Етериум (ETH). Важно е обаче да се отбележи, че произтичащото от това увеличение на циркулиращото предлагане може да повлияе и на действителния размер на възнаграждението за инвеститорите в Solana.

Чрез информация от StakingRewards.com, на снимката по-долу може да видите доколко протоколът на Solana реално възнаграждава инвеститорите, които са стейкнали капитала си в SOL. Според суровите данни мрежата е разпределила $905.03 милиона през изминалата година.

Любопитно е, че въпреки че се гордее с изчисления годишен процент на възнаграждение от +7.08%, реалният процент на възнаграждение (коригиран за значителната инфлация на предлагането на Solana) възлиза на -0.27% годишно.

Това означава, че позиция със залог от 1,000 SOL (около $30,000) би довела до годишни загуби от около $88. Това я поставя сред криптовалутите с един от най-ниските оценени проценти на реално възнаграждение в рамките на водещата пазарна капитализация на стейкинга.

Към момента на изготвяне на статията в стейкингът на SOL участват 774,560 крипто портфейла, което представлява 74.5% от пазарната капитализация на Solana. Освен това, през последните 24 часа стейкингът на SOL отбеляза забележителен ръст от 16.98%, въпреки инфлацията на токена, включена в прогнозния размер на възнаграждението му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

декември 2, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.