НАЧАЛО Биткойн

Колко пари на ден трябва да инвестираш, за да имаш един Биткойн

септември 25, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко пари на ден трябва да инвестираш, за да имаш един Биткойн

При крипто инвестициите желанието за придобиване на цяла единица Биткойн (BTC) е много желано постижение, обусловено от потенциала за значителна възвръщаемост.

Благодарение на възможността Биткойн да се дели на по-малки единици е възможно да се предприеме пътуване с постепенни инвестиции, като крайната цел е да се притежава една единица от пионерската криптовалута в рамките на определен срок.

Следователно уместният въпрос е, като се има предвид текущата цена на Биткойн, колко би трябвало да притежава човек, за да придобие цяла единица BTC днес?

Според данни отплатформата Dollar Cost Averaging Bitcoin, ако човек беше започнал да инвестира по $73 дневно в Биткойн точно преди една година, на 24 септември 2022 г., сега щеше да притежава един цял Биткойн токен, въз основа на текущата цена на Биткойн. която е около $26,500.

Важно е да се отбележи, че през изминалата година цената на Биткойн претърпя обичайните си колебания. Въпреки това стратегията за последователни ежедневни инвестиции би гарантирала, че ще се натрупват повече Биткойн, когато цените са по-ниски, и по-малко, когато са по-високи – практика, широко известна като “осредняване на инвестицията“.

Въпреки това е изключително важно да се подчертае, че миналите резултати на Биткойн не показват непременно бъдещи тенденции.

Струва си да се спомене, че през последните две години Биткойн преживя мечи пазар, докато се опитваше да възвърне върховите си стойности от 2021 г. Неотдавнашният спад на цената под границата от $30,000 предоставя възможност на дребните инвеститори потенциално да реализират целта си да притежават поне 1 BTC.

Въпреки волатилността на цената на Биткойн, този подход подчертава как редовните инвестиции могат да служат като хедж срещу риска и потенциално да доведат до значителни дългосрочни печалби. Понастоящем вниманието на пазара е насочено към очакваната траектория на Биткойн, като някои анализатори спекулират, че пионерската криптовалута има потенциал да достигне до 2025 г. забележителни висоти като $130,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.