НАЧАЛО Други

Блокчейн и финтех фирми правят „Кодекс за поведение“ за крипто

ноември 29, 2018 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн и финтех фирми правят „Кодекс за поведение“ за крипто

Десет компании създадоха Асоциация за пазари на цифрови активи (ADAM), за да създадат „кодекс за поведение“ в крипто сектора. Старта бе обявен в прессъобщение, публикувано на 27-ти ноември.

Според прессъобщението ADAM ще се фокусира върху работата с регулаторните органи, за да търси „всеобхватни стандарти“ за участниците на пазара.

Те твърдят, че ще обхванат търговията, попечителството, клиринга и сетълмента в сектора и ще осигурят рамка за „етично поведение“ и „професионализъм“. Сред учредителите на ADAM са банката на Майк Новограц – Galaxy Digital, Paxos, които са отговорини за стабилната монета PAX, глобалната фирма за финансови услуги BTIG и GSR.

Стандартите също така са опит да се подобри прозрачността за регулаторните органи, политиците и обществеността, и като цяло да се възпира манипулирането на пазара. Дънкан Нидерауер, бивш главен изпълнителен директор на Нюйоркската фондова борса (NYSE) и член на Консултативния съвет на ADAM, казва следното:

Правилата са от фундаментално значение за развитието на всеки пазар. Преди повече от 200 години лидерите на пазара се събраха, за да разработят правила, които доведоха до създаването на Нюйоркската фондова борса, а появата на цифрови активи изисква подобно усилие, което ще изясни съществуващите правила и ще даде на инвеститорите и на регулаторите необходимата увереност за поддържането на този пазар.

Кодексът за поведение ще работи като допълнение към съществуващите закони и разпоредби, за да помогне за установяването на справедливите и организирани пазари на цифрови активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене