НАЧАЛО Други

Блокчейн и финтех фирми правят "Кодекс за поведение" за крипто

НОЕ. 29, 2018 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн и финтех фирми правят "Кодекс за поведение" за крипто

Десет компании създадоха Асоциация за пазари на цифрови активи (ADAM), за да създадат "кодекс за поведение" в крипто сектора. Старта бе обявен в прессъобщение, публикувано на 27-ти ноември.


Според прессъобщението ADAM ще се фокусира върху работата с регулаторните органи, за да търси "всеобхватни стандарти" за участниците на пазара.


Те твърдят, че ще обхванат търговията, попечителството, клиринга и сетълмента в сектора и ще осигурят рамка за "етично поведение" и "професионализъм". Сред учредителите на ADAM са банката на Майк Новограц - Galaxy Digital, Paxos, които са отговорини за стабилната монета PAX, глобалната фирма за финансови услуги BTIG и GSR.

Стандартите също така са опит да се подобри прозрачността за регулаторните органи, политиците и обществеността, и като цяло да се възпира манипулирането на пазара. Дънкан Нидерауер, бивш главен изпълнителен директор на Нюйоркската фондова борса (NYSE) и член на Консултативния съвет на ADAM, казва следното:
Правилата са от фундаментално значение за развитието на всеки пазар. Преди повече от 200 години лидерите на пазара се събраха, за да разработят правила, които доведоха до създаването на Нюйоркската фондова борса, а появата на цифрови активи изисква подобно усилие, което ще изясни съществуващите правила и ще даде на инвеститорите и на регулаторите необходимата увереност за поддържането на този пазар.

Кодексът за поведение ще работи като допълнение към съществуващите закони и разпоредби, за да помогне за установяването на справедливите и организирани пазари на цифрови активи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света