НАЧАЛО Биткойн

Кметът на Маями иска част от пенсията си в Биткойн

декември 14, 2021 13:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кметът на Маями иска част от пенсията си в Биткойн

Кметът на Маями, който е крипто привърженик, Франсис Суарес, каза пред репортер на събитието Takeover на Real Vision в Лас Вегас, че планира да вземе част от пенсията си в любимата си криптовалута.

Новината идва месец след преизбирането му. Тогава 41-годишният кмет обяви, че ще вземе следващата си заплата в Биткойн. Верен на думата си, Суарес наистина събирал заплати в най-популярната криптовалута в света, използвайки процесора за плащания Strike.

За да не изостава, кметът на Джаксън, Теннеси, Скот Конгър отговори на новините рано в неделя, като сподели: 

Всички наши служители скоро ще имат тази възможност.

Суарес и Конгър имат дълга история на Биткойн максимализъм в съответните си градове. Още през януари Суарес имаше видео интервю със съоснователите на Gemini Тайлър и Камерън Уинкълвос. Тримата обсъдиха BTC и крипто регулацията като част от мисията на Суарес да направи Маями „най-конкурентният в крипто град на планетата„.

През лятото Суарес каза на присъстващите на Bitcoin Carnival в Маями, че се „опитва да създаде световната столица на Биткойн, блокчейн и [добива на крипто]„. 

И по-рано тази година управителната комисия на града прие резолюция, която Суарес подкрепи, предлагайки да се проучат практическите аспекти на заплащането на градските работници в Биткойн.

През юни Суарес помогна да се осигури финансиране от $25 милиона от инвестиционната фирма Borderless Capital за подпомагане блокчейн стартъп фирми и предприемачи в града. 

Не Пропускай: Тази криптовалута може да скочи с 400%, твърди Coin Bureau

Същият месец Blockchain.com обяви, че се премества в Маями от Ню Йорк, позовавайки се на „приветливата регулаторна среда на града„.

И в началото на август CityCoins, блокчейн проект, който насърчава инвестициите в градовете, като дава възможност на хората да купуват или копаят специфични за града токени, стартира MiamiCoin, реализирайки $8 милиона приходи за града само за два месеца.

Междувременно в Тенеси Конгър създаде работна група за блокчейн, за да обсъди възможността за приемане на плащания на данъци върху имущество в Биткойн.

Работната група също ще разгледа възможността на служителите на Джаксън да инвестират в Биткойн чрез осредняване на разходите в долари – метод, при който инвеститорите купуват Биткойн периодично, за да контролират ​​неговата волатилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)

Известен трейдър, който точно прогнозира спада от над 50% на Биткойн (BTC) през март, сега предупреждава, че предстоят нови дъна.

септември 30, 2022 14:23 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене