НАЧАЛО Други

Клиенти масово теглят средствата си от китайска банка – полицията прави арести

октомври 17, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Клиенти масово теглят средствата си от китайска банка – полицията прави арести

Китайските власти предприемат мерки за ограничаване на по-нататъшното разпространение на финансовата зараза, тъй като в една от провинциите на страната се разраства масово източване на банкови сметки.

Според съобщения от държавните китайски медии множество клиенти се са се наредили на опашка, за да изтеглят средствата си на фона на опасенията, че Bank of Cangzhou е застрашена от фалит.

Регионалната банка е отпуснала заеми на обща стойност стотици милиони долари на Evergrande – огромен китайски строителен предприемач, който миналата година беше изправен пред фалит.

В свое изявление банката твърди, че рисковата ѝ експозиция към Evergrande е в рамките на управляемите граници.

Общият риск е под контрол и няма да окаже значително влияние върху операциите, управлението и качеството на активите на банката.

В стремежа си за пълно възстановяване на кредита нашата банка започна гражданско дело в Междинния народен съд в Канчжоу през юли 2022 г. Излязохме победители в съдебния процес и в момента продължаваме с процедурите по продажба на обезпеченията в съответствие със закона.

Въпреки това изявлението на банката не успя да успокои обществените опасения за потенциален срив. В Канчжоу правоприлагащите органи задържаха “множество лица“, заподозрени в разпространяването на предполагаемо невярна информация относно връзките на банката с Evergrande.

Тази банкова акция съвпада с доклад на The South China Morning Post, в който се посочва, че китайското правителство е предприело нови мерки за предотвратяване на разпространението на кризата с недвижимите имоти в страната, която отчасти беше предизвикана от срива на Evergrande.

Твърди се, че властите се подготвят да подпомогнат попълването на капитала на търговските банки и финансовите институции в селските райони, като същевременно ги подпомагат да се освободят от проблемни активи и заеми. Някои местни правителства също така са емитирали нови облигации със специално предназначение, за да подпомогнат по-малките банки при набирането на средства.

Като част от тази инициатива за ограничаване на разпространението на проблемите, на банките вече е забранено да извършват дейност извън определените им региони.

Националната администрация за финансово регулиране на Китай излезе с изявление, в което се подчертава необходимостта от насочване на повече ресурси към “съживяване на селските райони” и селското стопанство, за да се укрепи националната икономика:

[Необходимо е] да се съсредоточим върху развитието на селскостопанското застраховане, търговското пенсионно застраховане и здравноосигурителните продукти, за да подкрепим селскостопанското производство, пенсионното осигуряване и основната сигурност на препитанието…

Цялостният напредък в съживяването на селските райони е решаващо начинание в изграждането на силна селскостопанска нация в тази нова епоха. На селскостопанския сектор трябва да се предоставят по-големи финансови ресурси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.