НАЧАЛО Биткойн

Китовете купуват Биткойн за $1.6 милиарда в рамките на два дни

април 28, 2022 17:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китовете купуват Биткойн за $1.6 милиарда в рамките на два дни

Живеем във времена на икономическа несигурност. На фона на геополитическото напрежение и пиковите темпове на инфлация, пазарът не изглежда толкова енергичен, колкото беше преди.

Биткойн се бореше да възстанови загубените позиции в началото на годината, за да достигне отново $50,000, но това не се случи.

Стагниращ, от средата на април, пазарът на криптовалути е в низходяща тенденция и постоянно нарушава критичните нива на подкрепа. Това принуди много търговци да продадат позициите си и да ги превърнат в по-неоспорими инвестиции като облигации или дори кеш. Това правилният ход ли е? Какво правят най-опитните и богати търговци?

Според данни, получени от пазарния анализатор Али Мартинес от фирмата за блокчейн и социални метрики Santiment, големи притежатели на Биткойн (BTC) отново са се възползвали от тази възможност, за да напълнят чантите си.

За да бъдем по-конкретни, портфейли с 10,000 до 100,000 BTC сега държат 2% повече BTC отпреди, след като са придобили над 40,000 BTC, след като Биткойн падна до $38,200 на 25-ти април.

Този ход не само оказва огромен натиск от страна на купувачите върху пазара, но също така означава, че големите играчи са готови да се сдобият с BTC с отстъпка точно сега.

Лесно е да бъдете повлияни от негативните настроения в социалните медии, но малките инвеститори на дребно не са тези, които движат пазара. Големите китове, които мълчаливо купуват или продават, са до голяма степен тези, отговорни за определянето на пазарните тенденции.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Централната банка на Куба ще лицензира доставчици на услуги за цифрови активи

Трудно е да се предвиди движението на цените на волатилен актив като Биткойн в краткосрочен план, но в средносрочен план можем да разберем това, като погледнем кой купува и кой продава.

Ако има паника на пазара, но тези, които продават, са краткосрочните притежатели, това може да е добра възможност за навлизане на пазара. Напротив, ако цените започнат да се понижават след скорошен ръст и отговорните за това са дългосрочни притежатели, които печелят, това може да е началото на по-голяма разпродаба. В този случай, като наблюдавате данните по веригата, представени по-горе, изглежда, че първия сценарий може да бъде по-възможен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза

Крипто стратегът, който прогнозира мечия пазар през 2018 г., твърди, че двата най-големи криптоактива се подготвят за периоди на възход.

декември 1, 2022 7:27 1 мин. четене

ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) отправиха остри (и неоснователни) критики към Биткойн (BTC).

декември 1, 2022 6:09 1 мин. четене