НАЧАЛО Други

Китайски град с фонд за $1.5 милиарда за местни блокчейн проекти

ЮЛИ. 24, 2018 10:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайски град с фонд за $1.5 милиарда за местни блокчейн проекти

Nanjing, столицата на провинция Jiangsu в Китай, стартира инвестиционен фонд за 10 млрд. юана (1,48 млрд. долара) за развитие на блокччейн, съобщава ZDNet на 23-ти юли.

 


Nanjing представи най-големия нов фонд на встъпителната Industrial Public Chain Summit (IPCS), заедно с Zhongguancun Blockchain Industry Alliance, базиран в Пекин, състоящ се от предприятия и правителствени изследователски институти.

Сред високопоставените представители на регионалните правителства бе съобщено, че е присъствал заместник-секретарят на Китайската комунистическа партия в Nanjing Luo Kun.

Oh Kap-soo, председател на южнокорейския изследователски институт Global Finance Society, беше също на срещата и се застъпи за сътрудничеството на двете страни за насърчаване на технологичните иновации.

Като част от инициативата, Nanjing съобщават, че ще насърчават и подпомагат браншовите компании да създадат база в града.

Wang Xiaohui, заместник-председател на Центъра за Изследване на Интернет ЗИндустрията на Университета Tsingua, говори на срещата за необходимостта от глобално сътрудничество, интеграция в индустрията, консенсус и автономия, за да се гарантира бъдещият успех на една токенизирана икономика.

Блокчейн бързо се промъква на всички нива в китайското правителство, след като и друг подкрепян от правителството блокчейн фонд, бе открит в град Hangzhou през април.

Китайската народна банка (PBoC) междувременно проучи интеграцията на блокчейн, като миналия месец подаде нов патент за портфейл за цифрова валута, както и за система, задвижвана от блокчейн, предназначена да копира хартиени чекове.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан е новият милиардер подкрепил мем криптовалутата Dogecoin

Изминаха само няколко дни, откакто Maverics започнаха да приемат популярната мем криптовалута, но вече са получили над 20,000 DOGE (приблизително $1,000).Dogecoin до $1?Въпреки че сумата може да не из...
МАР. 7, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света