НАЧАЛО Други

Китайски град с фонд за $1.5 милиарда за местни блокчейн проекти

ЮЛИ. 24, 2018 10:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайски град с фонд за $1.5 милиарда за местни блокчейн проекти

Nanjing, столицата на провинция Jiangsu в Китай, стартира инвестиционен фонд за 10 млрд. юана (1,48 млрд. долара) за развитие на блокччейн, съобщава ZDNet на 23-ти юли.


Nanjing представи най-големия нов фонд на встъпителната Industrial Public Chain Summit (IPCS), заедно с Zhongguancun Blockchain Industry Alliance, базиран в Пекин, състоящ се от предприятия и правителствени изследователски институти.

Сред високопоставените представители на регионалните правителства бе съобщено, че е присъствал заместник-секретарят на Китайската комунистическа партия в Nanjing Luo Kun.

Oh Kap-soo, председател на южнокорейския изследователски институт Global Finance Society, беше също на срещата и се застъпи за сътрудничеството на двете страни за насърчаване на технологичните иновации.

Като част от инициативата, Nanjing съобщават, че ще насърчават и подпомагат браншовите компании да създадат база в града.

Wang Xiaohui, заместник-председател на Центъра за Изследване на Интернет ЗИндустрията на Университета Tsingua, говори на срещата за необходимостта от глобално сътрудничество, интеграция в индустрията, консенсус и автономия, за да се гарантира бъдещият успех на една токенизирана икономика.

Блокчейн бързо се промъква на всички нива в китайското правителство, след като и друг подкрепян от правителството блокчейн фонд, бе открит в град Hangzhou през април.

Китайската народна банка (PBoC) междувременно проучи интеграцията на блокчейн, като миналия месец подаде нов патент за портфейл за цифрова валута, както и за система, задвижвана от блокчейн, предназначена да копира хартиени чекове.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света