НАЧАЛО Други

Китайската централна банка тества търговско-финансова блокчейн платформа

септември 5, 2018 11:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайската централна банка тества търговско-финансова блокчейн платформа

Китайската народна банка (PBoC) официално стартира тестовата фаза на търговско-финансова блокчейн платформа, съобщава местната медия Shanghai Securities News на 4-ти септември.

Клонът в Шънджън на Китайската народна банка, централната банка на Китайската народна република, е влязъл в пробната фаза на така наречената платформа “Bay Area Trade Finance Blockchain Platform”, по-рано от планираното.

Платформата е насочена към провеждане на търговски и финансови дейности, като потребителски вземания и търговско финансиране. В същото време платформата предоставя регулаторна система за търговско финансиране, която да позволи мониторинг в реално време на различни финансови дейности.

Платформата планира да създаде “отворена финансова и търговска екосистема, базирана в района на Гуандун, Хонг Конг и Макао”. Организациите, включени в платформата, включват Банката на Китай, Китайска банка за строителство, Китайската търговска банка , Ping An банка, Стандарт Chartered банка, и BYD Co., LTD.

В доклада се посочва, че платформата може да “помогне на банките да извършват одит на бизнес автентичността, да намалят бизнес разходите, да подобрят ефективността на бизнеса и да предотвратят и контролират бизнес рисковете”, както и да подпомагат регулаторите и да укрепват споделянето на информация между отделите.

По-рано през август китайският застрахователен, банков и финансов гигант Ping An Insurance публикува “whitepaper за интелигентните градове”, застъпвайки се за разработването на блокчейн технологията, AI, големи данни и технология за изчислителни облаци, насърчавайки създаването на “умен град”.

Още през юли, Министерството на науката и технологиите на Китай обяви, че Китай ще ръководи международна научноизследователска група по стандартизацията на интернет на нещата (IoT) и блокчейн технология.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

САЩ постигат споразумение за лимита на дълга

Президентът Байдън и Кевин Маккарти, председателят на Народното събрание, постигнаха предварително споразумение относно лимита на дълга и правителствените разходи.

май 29, 2023 15:12 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.