НАЧАЛО Други

Китайската централна банка тества търговско-финансова блокчейн платформа

СЕП. 5, 2018 11:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайската централна банка тества търговско-финансова блокчейн платформа

Китайската народна банка (PBoC) официално стартира тестовата фаза на търговско-финансова блокчейн платформа, съобщава местната медия Shanghai Securities News на 4-ти септември.


Клонът в Шънджън на Китайската народна банка, централната банка на Китайската народна република, е влязъл в пробната фаза на така наречената платформа "Bay Area Trade Finance Blockchain Platform", по-рано от планираното.

Платформата е насочена към провеждане на търговски и финансови дейности, като потребителски вземания и търговско финансиране. В същото време платформата предоставя регулаторна система за търговско финансиране, която да позволи мониторинг в реално време на различни финансови дейности.

Платформата планира да създаде "отворена финансова и търговска екосистема, базирана в района на Гуандун, Хонг Конг и Макао". Организациите, включени в платформата, включват Банката на Китай, Китайска банка за строителство, Китайската търговска банка , Ping An банка, Стандарт Chartered банка, и BYD Co., LTD.

В доклада се посочва, че платформата може да "помогне на банките да извършват одит на бизнес автентичността, да намалят бизнес разходите, да подобрят ефективността на бизнеса и да предотвратят и контролират бизнес рисковете", както и да подпомагат регулаторите и да укрепват споделянето на информация между отделите.

По-рано през август китайският застрахователен, банков и финансов гигант Ping An Insurance публикува "whitepaper за интелигентните градове", застъпвайки се за разработването на блокчейн технологията, AI, големи данни и технология за изчислителни облаци, насърчавайки създаването на "умен град".

Още през юли, Министерството на науката и технологиите на Китай обяви, че Китай ще ръководи международна научноизследователска група по стандартизацията на интернет на нещата (IoT) и блокчейн технология.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света