НАЧАЛО Други

Китайската полиция арестува Биткойн миньор

ЮНИ. 23, 2018 08:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайската полиция арестува Биткойн миньор

Човек от Китай се намира в полицейския арест, след като се опита да открадне електроенергия, за да финансира нерентабилната си операция за копаене на Биткойн, съобщава местният медиен център Xinhua на 22-ри юни.


Заподозреният, известен само с фамилното име Ма, твърди, че е изнесъл Биткойн и Етериум на двеста компютъра в провинцията Анхуей, всички от които са били конфискувани от полицията при арестуването на миньор. Като цяло Ма е откраднала 150 мегавата електроенергия, според Xinhua.

Според източниците, заподозреният (с презиме Ма) няма никаква представа за разходите за енергия за провеждане на значителна минна операция, когато закупил хардуера през април. Впоследствие се оказа над 6000 юана (930 долара) на ден.

Полицията е предупредила Ма, когато местната мрежа "съобщава за необичайно използване на електроенергия"."... Полицията установи, че електромерът за предполагаема операция по изкопни работи е бил късо съединение, което вероятно е опит да се избегне сметката за захранване", добавя още Синхуа.

През последните месеци Китай се стреми да се отърси от минната индустрия, която преди това включваше разпространение на оператори в райони, където имаше свръхзахранване.

В медиите се появиха различни случаи, включително случай през април, когато тайвански миньор беше застрелян от гангстери след лошо управлявана сделка.

В световен мащаб се очаква Bitcoin минното дело да консумира 0,5% от общото количество електроенергия в края на тази година, съобщи Cointelegraph през май.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света