НАЧАЛО Регулации

Китай отделя юана от Биткойн

ЮЛИ. 10, 2018 09:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай отделя юана от Биткойн

Биткойн търговията в Китай е под огромен натиск, тъй като китайските власти продължават да упражняват сила върху търговията с крипто и спиране на транзакции. Властите твърдят, че решението е насочено към минимизиране на рисковете за хората.


Властите добавиха, че тези ограничения ще останат непроменени за известно време в бъдеще. Това доведе до спад при инвестирането на Юан в Биткойн. Забраната беше въведена през септември 2017 г.

Изследователския директор на Zhongguancun Internet Finance Institute твърди, че политиката на правителството е добре планирана и е била успешна в ограничаването на търговията с тези виртуални валути. Гуо Даджи каза: "Това показва, че политиката е била много успешна. Очакванията са делът на юана в глобалните сделки с Биткойн да падне, след като Китай обяви забраната."Защитава народа си


Гуо продължи да твърди, че като се блокира търговията с Биткойн в Китай, са защитили хората от загуби, като се има предвид голямата волативност на пазарите през последните месеци.

Според китайския национален ежедневник "Xinhua" администраторите не бързат да вдигнат забраната за търговия с Биткойн. Гуо добави, че "волативността за Биткойн са огромни и очевидно това е много рисковано за инвеститорите. Китайските инвеститори не могат да понесат подобни рискове".

Нестабилността в цените на Биткойн след началото на забраната е очевидна в ежедневните търговски цени от септември 2017 г. Цените са се увеличили до 19 700 долара към 15-ти декември 2017 г., преди да паднат до $ 6 000 през следващите седмици оттогава.


Минимизиране на финансовия риск


Основната цел на китайските власти с натиска на криптовалутите е целенасочените опити на администрацията за постигане на финансова стабилност в страната и премахването на такива инструменти, които са рискови за нейния народ.

От високата инвестиция от 90% от китайския юан в сделките с Биткойн транзакции, тя се понижи до по-малко от един процент след правителствената репресия. Централната банка на Китай, е органът за вземане на решения относно финансовите транзакции и изглежда, че банката е убедена, че всички транзакции с криптовалути ще бъдат прекратени.

Решението на банката се ръководи от необходимостта да се въведе стабилност в търговската среда в борсите на страната.

Китай беше център на крипто с 88 борси за криптовалути и над 85 борси, които предлагат ICO. Всички те вече са затворени и правителството е на "лов на вещици", за да се справи с бизнеса, да блокира всички видове обмени, използвайки уебсайтове.

Между септември 2017 г. и май 2018 г. китайското правителство успешно блокира над 110 уебсайта. Дори най-реномираните и утвърдени агенции не бяха пощадени. По този начин и Binance и Huobi бяха затворени.

Освен това, регулаторите са включили услугите на онлайн доставчика на платежни услуги AliPay, за да идентифицират търговията с Биткойн и да закрият над 3000 сметки, извършващи търговия с виртуална валута.

Основната грижа на правителството е злоупотребата с анонимността, която блокчейн технологията предлага при натрупването на пари, при финансирането на тероризма или в други престъпления, които са вредни за китайските инвеститори.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света