НАЧАЛО Регулации

Китай отделя юана от Биткойн

ЮЛИ. 10, 2018 09:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай отделя юана от Биткойн

Биткойн търговията в Китай е под огромен натиск, тъй като китайските власти продължават да упражняват сила върху търговията с крипто и спиране на транзакции. Властите твърдят, че решението е насочено към минимизиране на рисковете за хората.


Властите добавиха, че тези ограничения ще останат непроменени за известно време в бъдеще. Това доведе до спад при инвестирането на Юан в Биткойн. Забраната беше въведена през септември 2017 г.

Изследователския директор на Zhongguancun Internet Finance Institute твърди, че политиката на правителството е добре планирана и е била успешна в ограничаването на търговията с тези виртуални валути. Гуо Даджи каза: "Това показва, че политиката е била много успешна. Очакванията са делът на юана в глобалните сделки с Биткойн да падне, след като Китай обяви забраната."Защитава народа си


Гуо продължи да твърди, че като се блокира търговията с Биткойн в Китай, са защитили хората от загуби, като се има предвид голямата волативност на пазарите през последните месеци.

Според китайския национален ежедневник "Xinhua" администраторите не бързат да вдигнат забраната за търговия с Биткойн. Гуо добави, че "волативността за Биткойн са огромни и очевидно това е много рисковано за инвеститорите. Китайските инвеститори не могат да понесат подобни рискове".

Нестабилността в цените на Биткойн след началото на забраната е очевидна в ежедневните търговски цени от септември 2017 г. Цените са се увеличили до 19 700 долара към 15-ти декември 2017 г., преди да паднат до $ 6 000 през следващите седмици оттогава.


Минимизиране на финансовия риск


Основната цел на китайските власти с натиска на криптовалутите е целенасочените опити на администрацията за постигане на финансова стабилност в страната и премахването на такива инструменти, които са рискови за нейния народ.

От високата инвестиция от 90% от китайския юан в сделките с Биткойн транзакции, тя се понижи до по-малко от един процент след правителствената репресия. Централната банка на Китай, е органът за вземане на решения относно финансовите транзакции и изглежда, че банката е убедена, че всички транзакции с криптовалути ще бъдат прекратени.

Решението на банката се ръководи от необходимостта да се въведе стабилност в търговската среда в борсите на страната.

Китай беше център на крипто с 88 борси за криптовалути и над 85 борси, които предлагат ICO. Всички те вече са затворени и правителството е на "лов на вещици", за да се справи с бизнеса, да блокира всички видове обмени, използвайки уебсайтове.

Между септември 2017 г. и май 2018 г. китайското правителство успешно блокира над 110 уебсайта. Дори най-реномираните и утвърдени агенции не бяха пощадени. По този начин и Binance и Huobi бяха затворени.

Освен това, регулаторите са включили услугите на онлайн доставчика на платежни услуги AliPay, за да идентифицират търговията с Биткойн и да закрият над 3000 сметки, извършващи търговия с виртуална валута.

Основната грижа на правителството е злоупотребата с анонимността, която блокчейн технологията предлага при натрупването на пари, при финансирането на тероризма или в други престъпления, които са вредни за китайските инвеститори.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света