НАЧАЛО Други

Китай: Нов изследователски център в източна провинция

септември 5, 2018 18:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай: Нов изследователски център в източна провинция

Централната банка на Китай, Китайската народна банка (PBoC), разширява дейността на своята лаборатория за изследвания на цифрови валути извън столицата на страната, съобщи CNstock на 5-ти септември.

Новината разкрива, че лабораторията е открила нов финтех изследователски център в Нанкин, столицата на източната провинция Дзянсу в Китай.

Учредяването на общински центрове за финтех има за цел да подкрепи тестовете на PBoC за наскоро развития прототип на цифрова валута, тъй като банката направлява производството на прототипа.

Центърът в Дзянсу е създаден в партньорство с общинското правителство, университета в Нанкин, клона на PBoC в Дзянсу и банката на Дзянсу, пише CNstock.

Центърът има за цел да служи като мост между „политика, производство, проучванете, изследванете и употребата“ и за тази цел ще обединява ресурси от всички правителствени отдели, високотехнологични паркове, финансови институции и университети, за да пилотира авангардни финтех приложения и да ги популяризирате в цялата страна.

Както отбелязва CNstock, новият център е създаден няколко месеца след като Digital Currency Research Lab създаде изцяло притежаваното от тях дъщерно дружество в южния китайски град Шънджън, също в сътрудничество с общинското правителство. Шънджън е смятан за първият град, който ще тества „законната“ цифрова валута на PBoC и ще осигури системна подготовка за старта й, включително сътрудничество с регулаторите на страната.

Както съобщи Cointelegraph вчера, централното подразделение в Шънджън на PBoC официално стартира тестовата фаза на платформата си за финансиране на търговията с блокчейн предсрочно.

В лабораторията на PBoC също има патентни заявки за планираната цифрова валута, която включва няколко патента за портфейл с цифрова валута. Освен това CNstock съобщава, че PBoC има множество новооткрити патенти, обхващащи методи и системи за управление на цифровите валути и системи, задействани от условия за лихвени проценти по заеми, както и методи и системи за цифрова обмяна на валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене