НАЧАЛО Други

Китай: Нов изследователски център в източна провинция

СЕП. 5, 2018 18:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай: Нов изследователски център в източна провинция

Централната банка на Китай, Китайската народна банка (PBoC), разширява дейността на своята лаборатория за изследвания на цифрови валути извън столицата на страната, съобщи CNstock на 5-ти септември.

 

Новината разкрива, че лабораторията е открила нов финтех изследователски център в Нанкин, столицата на източната провинция Дзянсу в Китай.


Учредяването на общински центрове за финтех има за цел да подкрепи тестовете на PBoC за наскоро развития прототип на цифрова валута, тъй като банката направлява производството на прототипа.

Центърът в Дзянсу е създаден в партньорство с общинското правителство, университета в Нанкин, клона на PBoC в Дзянсу и банката на Дзянсу, пише CNstock.

Центърът има за цел да служи като мост между "политика, производство, проучванете, изследванете и употребата" и за тази цел ще обединява ресурси от всички правителствени отдели, високотехнологични паркове, финансови институции и университети, за да пилотира авангардни финтех приложения и да ги популяризирате в цялата страна.

Както отбелязва CNstock, новият център е създаден няколко месеца след като Digital Currency Research Lab създаде изцяло притежаваното от тях дъщерно дружество в южния китайски град Шънджън, също в сътрудничество с общинското правителство. Шънджън е смятан за първият град, който ще тества "законната" цифрова валута на PBoC и ще осигури системна подготовка за старта й, включително сътрудничество с регулаторите на страната.

Както съобщи Cointelegraph вчера, централното подразделение в Шънджън на PBoC официално стартира тестовата фаза на платформата си за финансиране на търговията с блокчейн предсрочно.

В лабораторията на PBoC също има патентни заявки за планираната цифрова валута, която включва няколко патента за портфейл с цифрова валута. Освен това CNstock съобщава, че PBoC има множество новооткрити патенти, обхващащи методи и системи за управление на цифровите валути и системи, задействани от условия за лихвени проценти по заеми, както и методи и системи за цифрова обмяна на валута.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света