НАЧАЛО Други

Китай: Нов изследователски център в източна провинция

СЕП. 5, 2018 18:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай: Нов изследователски център в източна провинция

Централната банка на Китай, Китайската народна банка (PBoC), разширява дейността на своята лаборатория за изследвания на цифрови валути извън столицата на страната, съобщи CNstock на 5-ти септември.


Новината разкрива, че лабораторията е открила нов финтех изследователски център в Нанкин, столицата на източната провинция Дзянсу в Китай.


Учредяването на общински центрове за финтех има за цел да подкрепи тестовете на PBoC за наскоро развития прототип на цифрова валута, тъй като банката направлява производството на прототипа.

Центърът в Дзянсу е създаден в партньорство с общинското правителство, университета в Нанкин, клона на PBoC в Дзянсу и банката на Дзянсу, пише CNstock.

Центърът има за цел да служи като мост между "политика, производство, проучванете, изследванете и употребата" и за тази цел ще обединява ресурси от всички правителствени отдели, високотехнологични паркове, финансови институции и университети, за да пилотира авангардни финтех приложения и да ги популяризирате в цялата страна.

Както отбелязва CNstock, новият център е създаден няколко месеца след като Digital Currency Research Lab създаде изцяло притежаваното от тях дъщерно дружество в южния китайски град Шънджън, също в сътрудничество с общинското правителство. Шънджън е смятан за първият град, който ще тества "законната" цифрова валута на PBoC и ще осигури системна подготовка за старта й, включително сътрудничество с регулаторите на страната.

Както съобщи Cointelegraph вчера, централното подразделение в Шънджън на PBoC официално стартира тестовата фаза на платформата си за финансиране на търговията с блокчейн предсрочно.

В лабораторията на PBoC също има патентни заявки за планираната цифрова валута, която включва няколко патента за портфейл с цифрова валута. Освен това CNstock съобщава, че PBoC има множество новооткрити патенти, обхващащи методи и системи за управление на цифровите валути и системи, задействани от условия за лихвени проценти по заеми, както и методи и системи за цифрова обмяна на валута.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света