НАЧАЛО Други

Китай: Нов изследователски център в източна провинция

СЕП. 5, 2018 18:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай: Нов изследователски център в източна провинция

Централната банка на Китай, Китайската народна банка (PBoC), разширява дейността на своята лаборатория за изследвания на цифрови валути извън столицата на страната, съобщи CNstock на 5-ти септември.

 

Новината разкрива, че лабораторията е открила нов финтех изследователски център в Нанкин, столицата на източната провинция Дзянсу в Китай.


Учредяването на общински центрове за финтех има за цел да подкрепи тестовете на PBoC за наскоро развития прототип на цифрова валута, тъй като банката направлява производството на прототипа.

Центърът в Дзянсу е създаден в партньорство с общинското правителство, университета в Нанкин, клона на PBoC в Дзянсу и банката на Дзянсу, пише CNstock.

Центърът има за цел да служи като мост между "политика, производство, проучванете, изследванете и употребата" и за тази цел ще обединява ресурси от всички правителствени отдели, високотехнологични паркове, финансови институции и университети, за да пилотира авангардни финтех приложения и да ги популяризирате в цялата страна.

Както отбелязва CNstock, новият център е създаден няколко месеца след като Digital Currency Research Lab създаде изцяло притежаваното от тях дъщерно дружество в южния китайски град Шънджън, също в сътрудничество с общинското правителство. Шънджън е смятан за първият град, който ще тества "законната" цифрова валута на PBoC и ще осигури системна подготовка за старта й, включително сътрудничество с регулаторите на страната.

Както съобщи Cointelegraph вчера, централното подразделение в Шънджън на PBoC официално стартира тестовата фаза на платформата си за финансиране на търговията с блокчейн предсрочно.

В лабораторията на PBoC също има патентни заявки за планираната цифрова валута, която включва няколко патента за портфейл с цифрова валута. Освен това CNstock съобщава, че PBoC има множество новооткрити патенти, обхващащи методи и системи за управление на цифровите валути и системи, задействани от условия за лихвени проценти по заеми, както и методи и системи за цифрова обмяна на валута.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарските финансови институции залагат на ETH2, BCH и USDC

От разширяването на съществуващите екосистеми до стейкинг на големи суми върху предстоящи проекти, крипто връзките на Швейцария само се увеличават.Швейцарската банка SEBA обяви на 19-ти ноември, че ве...
НОЕ. 23, 2020 10:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света