НАЧАЛО Блокчейн

Китайското правителство издава пътна карта за развитие на блокчейн

ЮНИ. 8, 2021 10:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайското правителство издава пътна карта за развитие на блокчейн

Китайският офис на Комисията по въпросите на киберпространството и Министерството на индустрията и информационните технологии (МИИТ) са идентифицирали четири основни области на приложение за приемане на блокчейн.

Програмата на МИИТ за приемане на блокчейн в пет точки е част от документ, публикуван в понеделник, в който се посочват насоки за ускоряване на популяризирането на нововъзникващите технологии за индустриално развитие.


Китайският президент Си Дзинпин призова за бързо приемане на блокчейн още през октомври 2019 г.


Представяйки аргумента си за приемането на блокчейн, документът описва новата технология като “важна част от новото поколение информационни технологии”.


Според ИТ министерството блокчейн е сред множество нови иновации като големи данни и изкуствен интелект, които са от решаващо значение за продължаващия напредък на Китай.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Биткойн се срина след това изказване на Тръмп

Документът посочва икономиката, финансите, индустриализацията и обществените услуги като основен фокус за развитието на блокчейн в страната.


Според публикацията на МИИТ проследяването, споделянето на данни и управлението на веригата за доставки са някои от случаите на използване на блокчейн, които могат да имат значително положително въздействие върху реалната икономика.


В областта на финансите публикацията на МИИТ призовава за насърчаване на по-голямо пресичане между блокчейн и други нововъзникващи технологии.


Предложението за приемане на блокчейн за комунални услуги също включва концепции като интелигентни градове и използването на новите технологии в държавните услуги.


Документът се опира до голяма степен на неизменността на базирани на блокчейн леджъри в подобряване на механизмите за събиране на доказателства в области като съдебно депозиране, регистри на граждански дела и административно правоприлагащи дейности.


Като част от целите си за развитие, МИИТ призова за създаването на най-малко три основни предприятия и индустриални клъстери за блокчейн. Документът засяга и международното сътрудничество, особено под инициативата “Колан и път”.


Документът, макар и силно базиран на приемането на блокчейн, не споменава крипто или токени като цяло. Пекин продължава да усилва репресиите срещу криптовалутите, като Weibo съобщава, че е забранил профилите на някои влиятелни лица в крипто общността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Free Bitcoin ЮНИ. 8, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

UNICEF инвестира в няколко блокчейн стартъпи

UNICEF инвестира в седем стартъпаUNICEF ще инвестира в Grassroots Economics, Rahat, BX Smart Labs, Leaf Global, Xcapit, Kotani Pay и Somish Blockchain Labs. Заедно фирмите ще получат над $500,000 в ET...
ЮНИ. 11, 2021 09:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Правителството не може да спре крипто технологиите

Високопоставеният служител вярва, че правителството не може да се намесва в тяхното развитие твърде дълго.Правителствени предупреждения срещу възпрепятстването на крипто разработкатаНаскоро иранският ...
ЮНИ. 8, 2021 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

1,102% увеличение на заключената стойност в Polygon (MATIC) през месец май

Според неотдавнашен доклад на DappRadar, общата стойност, заключена на Polygon (MATIC), е нараснала с 1,102% спрямо предходния месец април, затваряйки месец май на $5.7 милиарда.Общата стойност, заклю...
ЮНИ. 5, 2021 17:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano с поредното важно постижение - 600,000 портфейла стейкват ADA

Според данните, предоставени от Poltool, инструмент за агрегиране на данни от Cardano, общата стейкната стойност на ADA е $42,93 милиарда, което представлява 71,32% от предлаганите $60,2 милиарда.Важн...
ЮНИ. 4, 2021 20:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света