НАЧАЛО Други

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

Китайските компании бързат да излязат на преден план, за да развият своите идеи за метавселена, въпреки че наскоро държавните медии предупредиха за свързаните рискове, които нововъзникващата технология може да носи.

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.


Авторът пише, че в бъдеще, когато технологията узрее, ще има социални, етични и законни проблеми, когато става въпрос за изграждане и управление на метавселената, което ще дойде с голяма несигурност. Това малки и средни инвеститори да инвестират в метавселената е като „облизване на кръвта от острието на ножа“, се казва в статията.


В статията се твърди също, че от гледна точка на пазара е твърде рано да се повиши стойността на една компания въз основа на нейния план за метавселена.


Това не е първият път, когато китайски държавни медии изразяват загриженост относно метавселената. По-рано този месец коментар на People’s Daily каза, че мнозина са били нетърпеливи да регистрират търговски марки, които споменават метавселената, въпреки че не е задължително да имат нещо общо с новата технология, а просто искат да извлекат нещо от шума покрай метавселената.


Не всички държавни медии обаче са скептични по отношение на метавселената. В статия, публикувана в петък от People's Liberation Army Daily, пише, че метавселената може да предложи завладяващо изживяване при гледане на медии и че ако новинарските репортажи могат да изградят „метавселена на бойното поле“, за да накарат публиката да изпита вредата и травмата, такова съдържание на свой ред може да насърчи общественото желание за мир, „усилвайки въздействието на медиите“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути


Китайски компании – включително технологични гиганти като търсачката Baidu и компанията за видео игри NetEase – са в процес на регистрации на търговски марки, свързани с метавселената. По-конкретно, NetEase каза, че компанията ще бъде една от най-бързите в това пространство.


Пони Ма, председател и главен изпълнителен директор на Tencent – ​​китайският гигант за плащания и социални медии, който е и най-големият доставчик на видеоигри в света – каза в разговора за представянето на компанията през третото тримесечие този месец, че метавселената е „много вълнуваща, но малко неясна“ и „възможност, която наистина добавя растеж към съществуващите индустрии. Коментарите на Ма допълват последните спекулации, че Tencent ще заложи на метавселената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 9GAG може и да пуснат NFT колекция

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света