НАЧАЛО Други

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев предложи изграждането на ядрена електроцентрала, за да поддържа растежа на индустрията за добив на криптовалути на фона на енергийната криза, пред която е изправена страната.

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи приноса на националната финансова система за икономическото развитие и благосъстоянието на гражданите.


След репресиите на Китай срещу добива на криптовалута, Казахстан се превърна в популярно място за миграция на китайските копачи. Липсата на държавна намеса в сектора и ниските енергийни разходи направиха страната обещаваща дестинация.


Съобщава се, че Казахстан са втори по глобален контрол върху енергията за добив на Биткойн (BTC), след САЩ, с 21.9% дял от глобалния хашрейт според данните на 'Cambridge Center for Alternative Finance Index'.Това не е първият път, в който Токаев предлага да се построи атомна електроцентрала. През 2019 г. той разговаря с руския президент Владимир Путин, който предложи технологична помощ и обучение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Транзакциите на Solana са по-малко енергоемки от тези на Биткойн


Както споменахме, това предложение не беше добре прието от гражданите на Казахстан, които се страхуват от последиците за околната среда, разходите, енергийната зависимост от Русия и миналото на страната на тестване на съветско атомно оръжие.


Реакцията на гражданите беше достатъчно силна, за да остави идеята настрана, досега. Токаев предполага, че това е нещо, което трябва да направят и няма друг начин. Ситуацията с енергетиката все още не е най-лошата, но Министерството на енергетиката обяви, че страната ще купува руски ток за зимата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света