НАЧАЛО Други

В Китай предупредиха за фалшиви обеми на борсите за криптовалути

03.04.2020 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
В Китай предупредиха за фалшиви обеми на борсите за криптовалути

Националната асоциация за интернет финанси в Китай (NIFA), саморегулираща се организация, създадена от Китайската народна банка, заяви, че в чужбина крипто борсите фалшифицират обеми на търговия.

Според собствения си анализ, публикуван в четвъртък, NIFA заяви, че криптовалутите, базирани на чуждестранни източници, използват „програми-роботи, за да обменят и подправят данни, и да създадат илюзията за „просперитет“ на пазара за търговия с виртуална валута.

„В нашия анализ, базиран на данни за търговия от някои борси, дневният оборот на търговията за повече от 40 монети е над 100%, докато процентът на над 70 монети надхвърля 50%. Въпреки сравнително ниската цена и ниската пазарна стойност, имаше огромни обеми на търговия “, заявиха от NIFA.

Манипулацията на крипто пазара е сериозна грижа от доста време насам. Миналата година Bitwise заяви, че приблизително 95% от отчетения обем на търговия с биткойни е фалшив. The Block проведе свое собствено проучване по този въпрос и установи, че около 86% от отчетения обем на крипто търговия вероятно е фалшив.

Освен това, от NIFA казаха, че криптовалутите използват „различни трикове“, за да спечелят потребителското внимание. Например, някои платформи започнаха да „възхваляват” концепцията, че „виртуалната валута е сигурен актив, далеч по-добър от злато и сребро“, но това не е вярно, според NIFA.

Наистина, The Block проведе проучване миналата седмица и установи, че досега Биткойн, на този мечи пазар, е със значително по-лошо представяне от златото.

Поради тези притеснения, надзирателя посъветва потребителите да не се занимават с крипто търговия.

Крипто борсите са ефективно забранени в Китай от 2017 г., но докато сървърите им са извън Китай и транзакциите се извършват на базата на (P2P), те могат да правят бизнес в страната.

Binance например предлага P2P търговия за биткойни (BTC), етер (ETH) и Tether (USDT) срещу китайския юан (CNY) от миналия октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Yug Labs се отказа да прави промени по CryptoPunks след негативен отзвук от общността

Главният изпълнителен директор на Yuga Labs Грег Солано обяви, че компанията ще прекрати промените в проекта CryptoPunks след реакцията на общността.

22.05.2024 15:30 2 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.