НАЧАЛО Други

Китай ще се бори за световен мир с арабските държави

31.05.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай ще се бори за световен мир с арабските държави

В речта си в четвъртък, в която се споменава кризата в ивицата Газа, президентът на Китай Си Дзинпин обеща, че страната ще се стреми да помогне за решаването на проблемите, свързани с горещите точки, съвместно с арабските държави и ще се стреми да го направи по начин, който е честен и справедлив и може да помогне за осигуряването на дългосрочен мир и стабилност.

Китай се стреми да укрепи отношенията си с арабските държави като модел за поддържане на световния мир и стабилност.

От Пекин неведнъж са призовавали за решение на палестинско-израелските проблеми, незабавно прекратяване на огъня и членство на Палестина в ООН – позиции, които са в тясно съответствие с тези на арабските държави.

Според много анализатори кризата в Газа заплашва да тласне региона към по-широк конфликт, особено след неотдавнашните ответни атаки от страна на Израел и Иран.

Си заяви, че Китай ще продължи да подкрепя облекчаването на хуманитарната криза и следвоенното възстановяване в Газа, като обеща да предостави още $69 милиона спешна хуманитарна помощ.

Страната също така ще дари $3 милиона на Близкоизточната агенция на Организацията на обединените нации за помощи на палестинските бежанци и организация на работата , за да подкрепи нейната спешна помощ за региона на Газа, заяви Си.

Той сподели още, че Китай ще продължи да си сътрудничи с арабските държави на няколко фронта, включително в областта на петрола и газа, както и в областта на по-мащабните инвестиции.

Си пое ангажимент да подкрепи китайски енергийни компании и финансови институции да участват в проекти за възобновяема енергия с обща инсталирана мощност над 3 милиона киловата в арабските държави.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.