НАЧАЛО Крипто Крими

Китаец арестуван за измами с крипто копачки

март 1, 2019 12:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китаец арестуван за измами с крипто копачки

Предполагаемият Биткойн милионер, за когото се говореше, че е е направил така, че да валят пари по улиците на Хонг Конг, е бил арестуван заради измами, свързани с копаене на крипто, съобщава South China Morning Post.

25-годишен бизнесмен на име Уонг Чинг и неговият 20-годишен колега са били арестувани от служителите на Бюрото за търговска престъпност, в техния офис в Хонконг. Твърди се, че те са държани под стража заради заговор за измама на инвеститорите, като им продават крипто копачки. Подробности за това как и защо тези продажби са счетени за измамни, не бяха предложени.

Уонг е обвинен в подвеждане на многобройни инвеститори за закупуване на добивно оборудване за крипто токен, наречен „Filecoin“, който носи обещания на клиентите си за печалби от инвестициите им в рамките на три месеца.

Според инвеститорите обаче, монетата не може да се продава. Както съобщава SMCP, Демократическата партия, която помагаше на засегнатите от предполагаемата измама, заяви, че е получила повече от 20 жалби от октомври 2018. Общата сума на загубите им е около $ 383,000. Някои инвеститори поискаха пълно възстановяване на средствата си. След многобройни жалби, полицията обеща да започне разследване на дейностите на Уонг, включващи съмнение за пране на пари. Самият предприемач обаче отрече обвиненията, твърдейки, че той е третиран като че ли е убил човек, а не че е продавал хардуер за крипто добив.

Уонг е бил част от рекламния трик в сравнително лошия район на Хонконг, Шам Шуй По, през декември 2018 г. Предприемачът се появи във видео, в което пита хората дали вярват, че от небето могат да завалят пари. Впоследствие, от близък покрив са хвърлени хонконгски долари на обща стойност около 100 000, от които са намерени едва няколко хиляди от полицията..

След инцидента Уонг е арестуван по подозрение в нарушение на обществения ред. По-късно обаче той бил освободен под гаранция.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене