НАЧАЛО Алткойни

Ким Дотком иска да финансира развитието на Биткойн Кеш

януари 14, 2021 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ким Дотком иска да финансира развитието на Биткойн Кеш

Ким Дотком, основател на скандалния сайт за споделяне на файлове Megaupload, обяви планове за финансиране на разработването на Биткойн Кеш (BCH).


Защо Дотком предпочита BCH

Дотком подкрепи Биткойн Кеш по време на интервю за Bitcoin.com. Там той твърди, че BCH е подценен въз основа на факта, че обработва около 10% от натоварването от транзакциите на Биткойн, но има само 1% от пазарната капитализация на Биткойн. Той също така намекна за по-ниските такси за транзакции на Биткойн Кеш като причина за предпочитане на монетата.

Този ход наподобява предишно съобщение, направено от основателя на Twitter и Square Джак Дорси. През 2019 г. Дорси заяви, че ще плаща на хората да работят върху Биткойн. Това в крайна сметка доведе до създаването на Square Crypto, който в момента разглежда предложения за безвъзмездни средства.

Дотком обаче има по-противоречива бизнес история. Оригиналният му сайт за споделяне на файлове, Megaupload, беше иззет и затворен през 2012 г. поради нарушаване на авторските права. Той също така прекъсна връзките със заместващия го сайт, MEGA, през 2015 г., въпреки че сайтът все още работи.

В светлината на противоречивата репутация на Дотком ще отнеме време, за да се види дали набиращите се разработчици на Биткойн Кеш произвеждат приложения с трайна стойност за екосистемата на криптовалутата.

K.im ще използва BCH

Дотком има и по-практична причина да поддържа криптовалутата. Най-новото му приложение, K.im, планира да въведе услуга за монетизиране на съдържание, която разчита на криптовалута. Биткойн Кеш ще бъде интегриран директно с платформата като начин на плащане, според сегашната му пътна карта.

Проектът първоначално планираше да пусне свой собствен KIM токен чрез Bitfinex IEO през 2019 г. Bitfinex обаче отмени тези планове. Предполага се, че сайтът ще може да избегне регулаторния обратен ефект, като използва Биткойн Кеш, който е утвърдена криптовалута.

Остава да видим дали K.im ще оправдае очакванията. Проектът се разработва от 2017 г. и се планира да стартира през четвъртото тримесечие на 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ChatGPT прогнозира цената на Cardano: Tradecurve обявява функционалността на Connect Wallet

В последно време Cardano и Tradecurve са актуални теми в динамичния и често променлив крипто пеизаж. Докато Cardano, играчът ветеран, се намира в ключов момент на ценово движение, Tradecurve, изгряващата звезда, привлича вниманието с най-новата си функция за свързване на портфейли.

май 30, 2023 10:03 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 10:02 3 мин. четене

Топ меме криптовалута за инвестиция през юни 2023 г.

Меме криптовалутите превземат света към момента, така че не е лесно да отдадете на “изкушението” и да се включите в този атрактивен сектор от криптовалутите.

май 30, 2023 10:01 5 мин. четене

Прогноза за цената на Filecoin за 2023 г. – не пропускайте Aptos и Collateral Network

Нарастващото търсене на дигитално съхранение на данни стимулира растежа на Filecoin (FIL), но накъде ще се насочи токенът FIL през 2023 г.?

май 30, 2023 10:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.