НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ким Дотком иска да финансира развитието на Биткойн Кеш

ЯНУ. 14, 2021 18:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ким Дотком иска да финансира развитието на Биткойн Кеш

Ким Дотком, основател на скандалния сайт за споделяне на файлове Megaupload, обяви планове за финансиране на разработването на Биткойн Кеш (BCH).


Защо Дотком предпочита BCH


Дотком подкрепи Биткойн Кеш по време на интервю за Bitcoin.com. Там той твърди, че BCH е подценен въз основа на факта, че обработва около 10% от натоварването от транзакциите на Биткойн, но има само 1% от пазарната капитализация на Биткойн. Той също така намекна за по-ниските такси за транзакции на Биткойн Кеш като причина за предпочитане на монетата.


Този ход наподобява предишно съобщение, направено от основателя на Twitter и Square Джак Дорси. През 2019 г. Дорси заяви, че ще плаща на хората да работят върху Биткойн. Това в крайна сметка доведе до създаването на Square Crypto, който в момента разглежда предложения за безвъзмездни средства.


Дотком обаче има по-противоречива бизнес история. Оригиналният му сайт за споделяне на файлове, Megaupload, беше иззет и затворен през 2012 г. поради нарушаване на авторските права. Той също така прекъсна връзките със заместващия го сайт, MEGA, през 2015 г., въпреки че сайтът все още работи.


В светлината на противоречивата репутация на Дотком ще отнеме време, за да се види дали набиращите се разработчици на Биткойн Кеш произвеждат приложения с трайна стойност за екосистемата на криптовалутата.


K.im ще използва BCH


Дотком има и по-практична причина да поддържа криптовалутата. Най-новото му приложение, K.im, планира да въведе услуга за монетизиране на съдържание, която разчита на криптовалута. Биткойн Кеш ще бъде интегриран директно с платформата като начин на плащане, според сегашната му пътна карта.


Проектът първоначално планираше да пусне свой собствен KIM токен чрез Bitfinex IEO през 2019 г. Bitfinex обаче отмени тези планове. Предполага се, че сайтът ще може да избегне регулаторния обратен ефект, като използва Биткойн Кеш, който е утвърдена криптовалута.


Остава да видим дали K.im ще оправдае очакванията. Проектът се разработва от 2017 г. и се планира да стартира през четвъртото тримесечие на 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Илон Мъск подкрепя приемането на Dogecoin от AMC

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск подкрепи плана на AMC да приеме меме криптовалутата Dogecoin (DOGE).Изпълнителният директор Адам Арон проведе анкета, за да разбере дали Twitter иска веригат...
СЕП. 22, 2021 08:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн се покачва след листинг на Coinbase

Adventure Gold (AGLD), който е родният крипто актив на Loot Project, който сега е листнат в Coinbase Pro.Проектът пусна незаменими токени “Loot Bag” (NFT), които по същество представляват текстови фай...
СЕП. 21, 2021 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Dogecoin милионерът' загуби половин милион долара

Някои статистики за загуби от DogecoinКонтесото написа в Twitter, че тъй като мнозина го упрекват, че е показал портфолиото си само когато DOGE е нагоре, той е готов да демонстрира и загубите си от кр...
СЕП. 21, 2021 18:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е ценна книга, според известният трейдър Питър Бранд

Като се има предвид това, регулаторната несигурност, свързана с криптовалутата, създадена от Ripple, няма да попречи на търговеца ветеран да я притежава "при правилните обстоятелства".Бранд, дългогоди...
СЕП. 21, 2021 14:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света