НАЧАЛО Биткойн

Катар предполагаемо купува Биткойн (BTC)

16.03.2024 10:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Катар предполагаемо купува Биткойн (BTC)

През последните дни се появиха нови слухове за това, че държавният инвестиционен фонд на Катар обмисля значителна инвестиция в Биткойн.

По време на скока на Биткойн до историческия връх от $69,000 анализаторите забелязаха нов портфейл, в който бяха натрупани над 50,000 BTC (равностойни на над $3.3 милиарда). Наречен “Мистър 100” поради ежедневните покупки на 100 BTC в продължение на няколко седмици, възникнаха спекулации дали този субект може да е Катар, който диверсифицира своя суверенен фонд, таен милиардер или банка, която се подготвя за пускането на ETF.

Спекулациите за инвестицията от $500 милиарда се появиха през декември 2023 г., след като Биткойн максимистът Макс Кийзър намекна, че Катарският инвестиционен орган (Qatar Investment Authority – QIA) може да инвестира $500 милиарда в Биткойн. Туитът на Кийзър предизвика лудост в социалните мрежи, което допълнително повиши цената на Биткойн.

Експертите обаче предупреждават за осъществимостта на подобна инвестиция. Съобщените институционални авоари на QIA възлизат на $475 милиарда, което прави инвестиция от $500 милиарда малко вероятна. Освен това при придобиването на такава значителна част от пазарната капитализация на Биткойн възникват логистични предизвикателства, за което свидетелства трудността дори за големи структури като Binance да натрупат значителни дялове.

Въпреки регулаторната предпазливост на Катар по отношение на криптовалутите, по-широкият регион на Близкия изток и Северна Африка (БИАС) прави стъпки в приемането на дигиталните активи. Макар че Катар не е легализирал криптовалутата и е забранил търговията с Биткойн поради нестабилност и регулаторни опасения, съседните държави като ОАЕ и Бахрейн се позиционират като юрисдикции, благоприятни за криптовалутите.

Като цяло, въпреки че слуховете около инвестицията на Катар в Биткойн подхранват спекулациите, регулаторните ограничения и логистичните предизвикателства предполагат, че инвестиция от $500 милиарда в краткосрочен план е малко вероятна. Въпреки това случилото се подчертава развиващия се пейзаж на дигиталните активи в региона и потенциала за институционално приемане в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.