НАЧАЛО Други

Картината за милиони на Анди Уорхол бе токенизирана и продадена на блокчейн

СЕП. 6, 2018 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Картината за милиони на Анди Уорхол бе токенизирана и продадена на блокчейн

За първи път в света, произведение на изкуството на стойност милиони долари бе токенизирано и продадено на блокчейн.


14 Малки Електрически Стола, двуметрова картина на известния американски визуален художник Анди Уорхол, бяха продадени на 100-те участници в блокчейн инвестиционна платформа Maecenas. На търга бяха събрани приблизително $1,7 милиона за 31,5% от произведението, чиято обща стойност беше $5,6 милиона. Повече от 800 кандидати се записаха за търга, който бе извършен изцяло с помощта на интелигентен договор.

Аукционерите бяха най-вече от Азия и Европа, и бяха смесица от крипто ентусиасти, крипто инвеститори и специалисти в изобразително изкуство. Maecenas проведе аукцион за криптовалута с помощта на Dadiani Syndicate, художествена галерия, базирана в Лондон.


ETH, BTC или ART


За блокчейн търгът, 14 Малки Електрически Стола бе токенизиран чрез превръщането му в базирани на Етериум цифрови сертификати, които дават възможност на купувачите да закупят части или фракции от произведения на изкуството, използвайки ETH, BTC или собствената криптовалута на Maecenas - ARТ. Над шест милиона ART токена бяха използвани от интелигентния договор на Eтериум в хода на търга, който регистрира $6.5 милиона като най-висока оферта.

След като е първи път известна картина на световноизвестен художник е била токенизирана и успешно пусната на търг чрез блокчейн, главният изпълнителен директор на Maecenas Марсело Гарсия Касил заяви, че технологията има потенциала да промени радикално пазара на изобразително изкуство.

"Токенизацията на активи е най-изявеният и вълнуващ случай на използване на блокчейн технология и ние се гордеем, че сме пионери в това пространство", каза Касил в изявление. "Тази картина на Уорхол е първата от многото, които предстои да пуснем по същия начин и очакваме да видим и да доведем финансовата революция до пазара на изкуството".


Демократизиране на пазара на изкуството


Крипто търгът, който започна на 25 юли, първоначално бе обявен в началото на юни. По времето, когато резервната цена на произведението беше определена на $4 милиона. Както бе съобщено, целта беше да се въведат нови купувачи в пазара на изкуството, които са спечелили репутация, заслужено или не, да бъдат част от елита.

"Целта ни е да превърнем бъдещето на художествените инвестиции в глобална дейност", каза Елиса Дадиани, основателят на Dadiani Syndicate. "Криптото ще разшири пазара, като донесе нов тип купувач на изкуство и лукс".

Ако успехът на крипто аукционът може да служи като пример за бъдещето, това беше добър старт, тъй като търгът не само надхвърли резервната цена, но и затвори две седмици преди насрочената дата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света