НАЧАЛО Други

Картината за милиони на Анди Уорхол бе токенизирана и продадена на блокчейн

СЕП. 6, 2018 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Картината за милиони на Анди Уорхол бе токенизирана и продадена на блокчейн

За първи път в света, произведение на изкуството на стойност милиони долари бе токенизирано и продадено на блокчейн.

 


14 Малки Електрически Стола, двуметрова картина на известния американски визуален художник Анди Уорхол, бяха продадени на 100-те участници в блокчейн инвестиционна платформа Maecenas. На търга бяха събрани приблизително $1,7 милиона за 31,5% от произведението, чиято обща стойност беше $5,6 милиона. Повече от 800 кандидати се записаха за търга, който бе извършен изцяло с помощта на интелигентен договор.

Аукционерите бяха най-вече от Азия и Европа, и бяха смесица от крипто ентусиасти, крипто инвеститори и специалисти в изобразително изкуство. Maecenas проведе аукцион за криптовалута с помощта на Dadiani Syndicate, художествена галерия, базирана в Лондон.


ETH, BTC или ART


За блокчейн търгът, 14 Малки Електрически Стола бе токенизиран чрез превръщането му в базирани на Етериум цифрови сертификати, които дават възможност на купувачите да закупят части или фракции от произведения на изкуството, използвайки ETH, BTC или собствената криптовалута на Maecenas - ARТ. Над шест милиона ART токена бяха използвани от интелигентния договор на Eтериум в хода на търга, който регистрира $6.5 милиона като най-висока оферта.

След като е първи път известна картина на световноизвестен художник е била токенизирана и успешно пусната на търг чрез блокчейн, главният изпълнителен директор на Maecenas Марсело Гарсия Касил заяви, че технологията има потенциала да промени радикално пазара на изобразително изкуство.

"Токенизацията на активи е най-изявеният и вълнуващ случай на използване на блокчейн технология и ние се гордеем, че сме пионери в това пространство", каза Касил в изявление. "Тази картина на Уорхол е първата от многото, които предстои да пуснем по същия начин и очакваме да видим и да доведем финансовата революция до пазара на изкуството".


Демократизиране на пазара на изкуството


Крипто търгът, който започна на 25 юли, първоначално бе обявен в началото на юни. По времето, когато резервната цена на произведението беше определена на $4 милиона. Както бе съобщено, целта беше да се въведат нови купувачи в пазара на изкуството, които са спечелили репутация, заслужено или не, да бъдат част от елита.

"Целта ни е да превърнем бъдещето на художествените инвестиции в глобална дейност", каза Елиса Дадиани, основателят на Dadiani Syndicate. "Криптото ще разшири пазара, като донесе нов тип купувач на изкуство и лукс".

Ако успехът на крипто аукционът може да служи като пример за бъдещето, това беше добър старт, тъй като търгът не само надхвърли резервната цена, но и затвори две седмици преди насрочената дата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света