НАЧАЛО Други

Картината за милиони на Анди Уорхол бе токенизирана и продадена на блокчейн

СЕП. 6, 2018 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Картината за милиони на Анди Уорхол бе токенизирана и продадена на блокчейн

За първи път в света, произведение на изкуството на стойност милиони долари бе токенизирано и продадено на блокчейн.

 


14 Малки Електрически Стола, двуметрова картина на известния американски визуален художник Анди Уорхол, бяха продадени на 100-те участници в блокчейн инвестиционна платформа Maecenas. На търга бяха събрани приблизително $1,7 милиона за 31,5% от произведението, чиято обща стойност беше $5,6 милиона. Повече от 800 кандидати се записаха за търга, който бе извършен изцяло с помощта на интелигентен договор.

Аукционерите бяха най-вече от Азия и Европа, и бяха смесица от крипто ентусиасти, крипто инвеститори и специалисти в изобразително изкуство. Maecenas проведе аукцион за криптовалута с помощта на Dadiani Syndicate, художествена галерия, базирана в Лондон.


ETH, BTC или ART


За блокчейн търгът, 14 Малки Електрически Стола бе токенизиран чрез превръщането му в базирани на Етериум цифрови сертификати, които дават възможност на купувачите да закупят части или фракции от произведения на изкуството, използвайки ETH, BTC или собствената криптовалута на Maecenas - ARТ. Над шест милиона ART токена бяха използвани от интелигентния договор на Eтериум в хода на търга, който регистрира $6.5 милиона като най-висока оферта.

След като е първи път известна картина на световноизвестен художник е била токенизирана и успешно пусната на търг чрез блокчейн, главният изпълнителен директор на Maecenas Марсело Гарсия Касил заяви, че технологията има потенциала да промени радикално пазара на изобразително изкуство.

"Токенизацията на активи е най-изявеният и вълнуващ случай на използване на блокчейн технология и ние се гордеем, че сме пионери в това пространство", каза Касил в изявление. "Тази картина на Уорхол е първата от многото, които предстои да пуснем по същия начин и очакваме да видим и да доведем финансовата революция до пазара на изкуството".


Демократизиране на пазара на изкуството


Крипто търгът, който започна на 25 юли, първоначално бе обявен в началото на юни. По времето, когато резервната цена на произведението беше определена на $4 милиона. Както бе съобщено, целта беше да се въведат нови купувачи в пазара на изкуството, които са спечелили репутация, заслужено или не, да бъдат част от елита.

"Целта ни е да превърнем бъдещето на художествените инвестиции в глобална дейност", каза Елиса Дадиани, основателят на Dadiani Syndicate. "Криптото ще разшири пазара, като донесе нов тип купувач на изкуство и лукс".

Ако успехът на крипто аукционът може да служи като пример за бъдещето, това беше добър старт, тъй като търгът не само надхвърли резервната цена, но и затвори две седмици преди насрочената дата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансов съветник предлага на британците да забранят крипто транзакциите

Ливърсидж, собственик на независимата финансова консултантска фирма West Riding Personal Financial Solutions, започна петиция, призоваваща местните финансови власти да спрат крипто транзакциите във Ве...
ЯНУ. 16, 2021 13:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

2020 година беше значителна за криптопространството

CoinGecko, един от най-големите онлайн агрегатори на пазарна капитализация на криптовалути, публикува своя доклад за края на 2020 г. Обобщението подчертава най-важните промени в екосистемата на крипто...
ЯНУ. 16, 2021 18:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi проект предлага нов начин за търговия с целия крипто пазар

Водени от разработчика на Етериум 2.0 и основателя на Prysmatic Labs Престън Ван Лун и Джо Стикко, Cryptex ще започне да пуска основната мрежа на своя токен TCAP това тримесечие. Компанията веч е наре...
ЯНУ. 15, 2021 20:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света