НАЧАЛО Други

Картината за милиони на Анди Уорхол бе токенизирана и продадена на блокчейн

СЕП. 6, 2018 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Картината за милиони на Анди Уорхол бе токенизирана и продадена на блокчейн

За първи път в света, произведение на изкуството на стойност милиони долари бе токенизирано и продадено на блокчейн.


14 Малки Електрически Стола, двуметрова картина на известния американски визуален художник Анди Уорхол, бяха продадени на 100-те участници в блокчейн инвестиционна платформа Maecenas. На търга бяха събрани приблизително $1,7 милиона за 31,5% от произведението, чиято обща стойност беше $5,6 милиона. Повече от 800 кандидати се записаха за търга, който бе извършен изцяло с помощта на интелигентен договор.

Аукционерите бяха най-вече от Азия и Европа, и бяха смесица от крипто ентусиасти, крипто инвеститори и специалисти в изобразително изкуство. Maecenas проведе аукцион за криптовалута с помощта на Dadiani Syndicate, художествена галерия, базирана в Лондон.


ETH, BTC или ART


За блокчейн търгът, 14 Малки Електрически Стола бе токенизиран чрез превръщането му в базирани на Етериум цифрови сертификати, които дават възможност на купувачите да закупят части или фракции от произведения на изкуството, използвайки ETH, BTC или собствената криптовалута на Maecenas - ARТ. Над шест милиона ART токена бяха използвани от интелигентния договор на Eтериум в хода на търга, който регистрира $6.5 милиона като най-висока оферта.

След като е първи път известна картина на световноизвестен художник е била токенизирана и успешно пусната на търг чрез блокчейн, главният изпълнителен директор на Maecenas Марсело Гарсия Касил заяви, че технологията има потенциала да промени радикално пазара на изобразително изкуство.

"Токенизацията на активи е най-изявеният и вълнуващ случай на използване на блокчейн технология и ние се гордеем, че сме пионери в това пространство", каза Касил в изявление. "Тази картина на Уорхол е първата от многото, които предстои да пуснем по същия начин и очакваме да видим и да доведем финансовата революция до пазара на изкуството".


Демократизиране на пазара на изкуството


Крипто търгът, който започна на 25 юли, първоначално бе обявен в началото на юни. По времето, когато резервната цена на произведението беше определена на $4 милиона. Както бе съобщено, целта беше да се въведат нови купувачи в пазара на изкуството, които са спечелили репутация, заслужено или не, да бъдат част от елита.

"Целта ни е да превърнем бъдещето на художествените инвестиции в глобална дейност", каза Елиса Дадиани, основателят на Dadiani Syndicate. "Криптото ще разшири пазара, като донесе нов тип купувач на изкуство и лукс".

Ако успехът на крипто аукционът може да служи като пример за бъдещето, това беше добър старт, тъй като търгът не само надхвърли резервната цена, но и затвори две седмици преди насрочената дата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света