НАЧАЛО Алткойни

Кандидат за кмет на Лондон иска да създаде криптовалута

12.04.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кандидат за кмет на Лондон иска да създаде криптовалута

Кандидат кмет сподели предложение, което се фокусира върху интегрирането на криптовалутата в ежедневието на лондончани.

В предложението се предлага на всеки жител на града да бъде издадена нова криптовалута на стойност £100, наречена LONDON.

Финансиран с £1 милиард, получен от еднократен данък върху печалбите на финансовия сектор, планът цели не само да въведе криптовалутата в икономиката на Лондон, но и пилотно да използва дигиталните валути в общинската администрация и ежедневните транзакции.

Тази инициатива, подкрепена от кандидата за кмет на Лондон Брайън Роуз, има за цел да революционизира политическия и икономическия пейзаж на Лондон. Токенът LONDON е проектиран така, че да бъде масово приеман за транспортни и общински плащания, осигурявайки директен финансов достъп на лондончани.

Финансирана чрез 1% данък върху печалбите на финансовия сектор, инициативата има за цел да демократизира финансовото участие на всички жители, като позиционира Лондон като световен лидер в приемането на криптовалути.

В допълнение към практическите си приложения инициативата се стреми да насърчи финансовата грамотност и независимост сред лондончани. Като си партнира с лидери в крипто индустрията и създава образователна платформа, програмата цели да се справи цялостно с финансовата неграмотност.

Инициативата подчертава ангажимента за всеобща финансова грамотност и достъп, като осигурява солидна основа за жителите на Лондон да повишат своите финансови познания и възможности. Въпреки това нейното приемане от гражданите и дългосрочното ѝ въздействие върху икономическото бъдеще на града остават несигурни. Все пак обаче появата ѝ в политическия дискурс е сигнал за нарастващо приемане на дигиталните финансови решения на местно ниво, което потенциално може да вдъхне доверие в световен мащаб.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

БРИКС може да се забави с плановете си за нова валута след смърта на президента на Иран

Президентът на Иран Ебрахим Раиси трагично загина при катастрофа с хеликоптер в неделя, отбелязвайки значителна загуба за Иран и неговите глобални отношения.

21.05.2024 11:30 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 300 лева в Етериум преди 5 години, колко щяхте да имате сега?

Цената на Етериум е изпитвала значителна волатилност през годините, но дългосрочните инвеститори като цяло са регистрирали сериозни печалби.

21.05.2024 9:30 2 мин. четене

Най-големият алткойн сезон в историята наближава според анализатор

Добре известен крипто анализатор подчертава, че най-завладяващият фактор за пазара на дигиталните активи в настоящия цикъл не е изкуственият интелект (AI), а по-скоро токенизацията на активи от реалния свят (RWA).

21.05.2024 8:30 1 мин. четене

Шансовете за одобрение на спот Етериум ETF рязко скочиха

Анализаторите на Bloomberg Джеймс Сейфарт и Ерик Балчунас значително повишиха вероятността за одобрение на спот Етериум ETF до 75%, което предполага голяма промяна в позицията на SEC.

21.05.2024 6:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.