НАЧАЛО Крипто Крими

Канадски изпълнителен директор, обвинен в кражба на над 5 милиона долара в криптовалути

декември 14, 2018 16:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канадски изпълнителен директор, обвинен в кражба на над 5 милиона долара в криптовалути

Старши изпълнителен директор на маркетингова фирма във Ванкувър, базирана в Британска Колумбия, твърди, че се е подчинила на невежеството на своя работодател относно криптовалутите, за да излети с цифрови активи на стойност милиони долари.

В съдебно дело, повдигнато от Shair.Com Global Digital Services, Джейсън Арнолд, бивш главен оперативен директор, бе обвинен в кражба на 5,3 милиона щатски долара.

Той твърдял, че всичко е изгубено, след като лаптопът му е „умрял“. След това Върховният съд на Британска Колумбия направи решението Арнолд да предаде компютъра си, независимо от сегашното му състояние.

Според жалбоподателя решението за инвестиране в криптовалути е било направено в края на 2013 г.

В началото на 2014 г. Арнолд информира работодателя си, че е създал Биткойн портфейл, както и че е създал хартиен и цифров архив на сървъра на компанията Citrix. Между юни и август същата година Арнолд получаваше 14,000 щатски долара, за да купи Биткойн, който сега щеше да струва 172 хил. долара или 5,3 милиона щатски долара, ако беше преобразуван в Whitecoin (XWC). Това бе определено след разследване, проведено от консултант по криптовалути, нает от ищеца.

„Разследването не е в състояние да определи текущото местоположение или стойността на цифровите валути, собственост на ищеца, но ищецът твърди, че $ 18,500 в Биткойн , закупени от него през юни и август 2014 г., ако бяха останали в Биткойн, щяха да имат текуща стойност от приблизително $ 225 000 „, пише Сколруд в своето решение. „Ако целия този Биткойн бе преобразуван в Whitecoin, сегашната му стойност щеше да бъде около 5,3 милиона щатски долара.“

Разследването разкри и факта, че обвиняемия е закупил Биткойн от името на фирмата за маркетинг още през януари 2014 г., но ищецът не е бил информиран за това развитие.

Арнолд напусна работното си място миналата година през април. Едва през декември 2017 г. работодателят му разбрал, че предоставеният му от компанията лаптоп не е бил върнат. Освен това, маркетинговата фирма осъзна, че на своя сървър Citrix не е имало никакво дигитално архивиране на въпросния портфейл.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене