НАЧАЛО Крипто Крими

Канадски изпълнителен директор, обвинен в кражба на над 5 милиона долара в криптовалути

ДЕК. 14, 2018 16:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Канадски изпълнителен директор, обвинен в кражба на над 5 милиона долара в криптовалути

Старши изпълнителен директор на маркетингова фирма във Ванкувър, базирана в Британска Колумбия, твърди, че се е подчинила на невежеството на своя работодател относно криптовалутите, за да излети с цифрови активи на стойност милиони долари.

В съдебно дело, повдигнато от Shair.Com Global Digital Services, Джейсън Арнолд, бивш главен оперативен директор, бе обвинен в кражба на 5,3 милиона щатски долара.


Той твърдял, че всичко е изгубено, след като лаптопът му е "умрял". След това Върховният съд на Британска Колумбия направи решението Арнолд да предаде компютъра си, независимо от сегашното му състояние.

Според жалбоподателя решението за инвестиране в криптовалути е било направено в края на 2013 г.

В началото на 2014 г. Арнолд информира работодателя си, че е създал Биткойн портфейл, както и че е създал хартиен и цифров архив на сървъра на компанията Citrix. Между юни и август същата година Арнолд получаваше 14,000 щатски долара, за да купи Биткойн, който сега щеше да струва 172 хил. долара или 5,3 милиона щатски долара, ако беше преобразуван в Whitecoin (XWC). Това бе определено след разследване, проведено от консултант по криптовалути, нает от ищеца.

"Разследването не е в състояние да определи текущото местоположение или стойността на цифровите валути, собственост на ищеца, но ищецът твърди, че $ 18,500 в Биткойн , закупени от него през юни и август 2014 г., ако бяха останали в Биткойн, щяха да имат текуща стойност от приблизително $ 225 000 ", пише Сколруд в своето решение. "Ако целия този Биткойн бе преобразуван в Whitecoin, сегашната му стойност щеше да бъде около 5,3 милиона щатски долара."

Разследването разкри и факта, че обвиняемия е закупил Биткойн от името на фирмата за маркетинг още през януари 2014 г., но ищецът не е бил информиран за това развитие.

Арнолд напусна работното си място миналата година през април. Едва през декември 2017 г. работодателят му разбрал, че предоставеният му от компанията лаптоп не е бил върнат. Освен това, маркетинговата фирма осъзна, че на своя сървър Citrix не е имало никакво дигитално архивиране на въпросния портфейл.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света