НАЧАЛО Регулации

Канада предпочита да разучи крипто пазарите на канабиса, вместо легализация на марихуаната

септември 22, 2018 14:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канада предпочита да разучи крипто пазарите на канабиса, вместо легализация на марихуаната

Тъй като Канада се готви да легализира марихуаната следващия месец, въздействието, което това ще окаже върху онлайн пазара на наркотици, остава неясно.


Следователно, Министерството на обществената безопасност в Канада се стреми да възложи проучване, което ще хвърли светлина върху крипто пазарите – онлайн пазари на наркотици, които разчитат на TOR браузъра и криптовалутите, по отношение на северноамериканската страна и нейните граждани. Според обявление за търг, публикувано онлайн, проучването ще се съсредоточи върху купувачите и продавачите на канабис върху криптомаркетите:

„Основната цел на този проект е да се оцени степента, до която канабисът е незаконно купен и продаден от канадците на крипто пазарите, да се идентифицират тенденциите в покупките и продажбите на потребителите на крипто пазарите на Канада и да се обсъдят последствията от крипто пазар след легализация. „

Пълна проверка


По-конкретно, от проучването ще се изисква да оцени обема на канабис, продаден от канадски доставчици на купувачи от Канада през 2017 г., както и да изгради профили на купувачи и продавачи. Освен това ще се наложи да се направят сравнения между черния пазар на наркотици с традиционния пазар за разпространение на наркотици, като същевременно се определи връзката между мрежите за организирана престъпност и крипто пазарите.

Според доклад на Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите, Канада е една от водещите страни в света в областта на незаконната търговия с наркотици в интернет. Тъй като канабисът съставлява 33% от всички онлайн сделки с наркотици, Канада се надява да идентифицира вида и степента на въздействие, което легализирането на „тревата“ на 17-ти октомври ще има върху крипто пазарите.

„Една от основните цели на легализирането и регулирането на канабиса е да се намали насилственото участие на пазара на канабис“, добавя още обявлението за обществена безопасност на Канада. „Следователно е важно да се проучи текущото състояние на незаконните пазари на канабис, за да се оценят промените в тези пазари, след като канабисът бъде легализиран“.

Това се случва във време, когато очакваната легализация от страна на канадското правителство изпраща публично изброените запаси от канабис да се издигат до високи нива, както неотдавна съобщиха CCN. Нарастващите цени на акциите на канабиса разкриха, че някои финансови анализатори ги приравняват към „Биткойн бум-а“, който се наблюдаваше в края на миналата година.

Пример за натрупване на канабис, който драстично се е повишил, е Tilray, чийто пазар достигна пазарна капитализация над 22 милиарда щатски долара по-рано тази седмица, след като акциите му достигнаха 263 долара, преди пускането на пазара. Цената за юли от 17 долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене