НАЧАЛО Прессъобщения

Какво трябва да знаем за PrimeXBT – една от топ платформите за фючърсна търговия с крипто

11.06.2024 7:30 12 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво трябва да знаем за PrimeXBT – една от топ платформите за фючърсна търговия с крипто

PrimeXBT е утвърдена глобална борса, известна със своята гъвкавост в предлагането на CFD за крипто, стоки, индекси и форекс.

От създаването си през 2018 г. PrimeXBT бързо разшири обхвата си, обслужвайки търговци в 150 страни по света. Предлагайки висока ликвидност и първокласни инструменти за търговия, PrimeXBT дава възможност на потребителите да навигират с увереност в CFD инвестициите.

Чрез иновативни функции като “копиращ” трейдинг, PrimeXBT се грижи за различни стратегии и предпочитания за търговия, което го прави предпочитан избор за над един милион търговци по целия свят.

 • Оперира в 150+ държави
 • Над 1 милион потребители от цял свят
 • Над 100 търгуеми активи

Кои са PrimeXBT?

Компанията зад борсата е регистрирана на Сейшелските острови през 2018 година,, като по-късно премества търговската си инфраструктура в Швейцария.

Според сайта на PrimeXBT целта на тази платформа е да бъде глобален лидер в онлайн трейдинга, за всички възможни финансови пазари.

PrimeXBT е подходяща както за опитини трейдъри, така и за начинаещи. Със своите мерки за сигурност, PrimeXBT гарантира безопасността на инвеститорските средства, а пък разнообразните услуги са това, което постоянно привлича нови потребители.

Платформата поддържа различни видове поръчки, включително лимитирани поръчки, поръчки със стоп-загуба и търговия с ливъридж, предоставяйки на потребителите гъвкавост и контрол върху техните стратегии за търговия. С възможността да търгува както на традиционни, така и на крипто пазари, PrimeXBT предлага гъвкаво и цялостно търговско изживяване за своите потребители.

Характеристика

 • Основни услуги: Покупка на крипто, CFD, крипто фючърси, копиране на стратегии
 • Такси: 0.05% за търговия с криптовалути и 0% при търговия със стоки, индекси и форекс.
 • Спред: от 0.1%
 • Поддържани криптовалути: BTC, ETH, DOGE, BNB, ADA, ALGO, ATOM, AVAX, AXS, DOT, EGLD, EOS, KLAY, FTM, ICP, FIL, MANA, LINK, LTC, MATIC, NEAR, SAND, SOL, TRX, UNI, THETA, VET, XLM, XMR, XRP, and XTZ.
 • Поддържани фиатни валути: EUR/ USD / GBP/ CHF/ AUD / CAD / TRY/ NZD/ HKD / SGD / JPY
 • Поддържани индекси: S&P 500, FTSE 100, ASX 200, DAX30 и други
 • До 200х ливъридж за търговия с Биткойн и Етериум фючърси
 • До 100х ливъридж за търговия с други алткойн фючърси

Крипто портфейл

PrimeXBT не предоставя поддръжка на специализирани външни крипто портфейли. Потребителите управляват своите криптоактиви директно на платформата, като могат да извършват депозити, тегления, суапове и трансфери.

За да гарантира сигурността на активите на потребителите, PrimeXBT съхранява по-голямата част от криптовалутите в офлайн хранилище.

По-малка част от активите се съхраняват в горещи портфейли, за да се улеснят незабавните транзакции.

Как мога да достъпя платформата?

Браузър

Посетете уебсайтът на PrimeXBT, където можете да направите вашата регистрация и да започнете да търгувате. Процесът е изключително опростен, а удобния интерфейс позволява на потребителите бързо да научат как да работят с платформата.

Мобилно приложение

Мобилното приложение на PrimeXBT е достъпно както за iOS, така и за Android.

Мобилното приложение PrimeXBT възпроизвежда всички функции на своя браузърен аналог, осигурявайки безпроблемно търговско изживяване в движение. Приложението също така за допълнителна сигурност поддържа биометрично удостоверяване с лицево разпознаване или пръстов отпечатък.

“Copy трейдинг” и стратегии

PrimeXBT също така предлага уникална услуга за така наречената “copy търговия”, предназначена да помогне на начинаещите да се учат от и да възпроизвеждат стратегиите на опитни трейдъри. По този начин всеки може да види как търгуват топ трейдърите на платформата, как се представя тяхното портфолио и какво възвръщаемост им носи.

Всеки фонд се класира въз основа на общия капитал и възвръщаемостта на инвестициите, което дава възможност на търговците, управляващи собствените си средства, да привлекат допълнителен капитал от инвеститори и да прибират дял от печалбите.

Ето как работи споделянето на печалби, когато трейдър копира стратегията на някой:

Да кажем, че инвестирате $1,000 и изберете стратегията на потребител “X”. Днес тази стратегия ви е докарала $400 печалба (PnL). Тази печалба се разделя на три – 60% остава за вас, 20% отива при този, от който сте копирали стратегията и 20% отиват за платформата.

Стейкинг

PrimeXBT поддържа стейкинг услуга само и единственото за токена COV, който е криптовалутата на компанията за софтуерни разработки Covesting.

COV позволява на потребителите да печелят допълнителни награди от използването на платформата.

Самият ранк, който е разделен на Standard, Advanced, Premium и Elite, зависи от това колко COV токени са заключени на платформата.

Предимствата включват до 100% отстъпка от членския внос и до 30% отстъпка от таксите за търговия. Залагането на COV токени също увеличава дела на печалбата от последователите с до 15% за тези, които участват в търговията с копиране на стратегии. COV токените могат също да бъдат поставени като обезпечение в сметки за търговия с ливъридж.

Чертане на графики

PrimeXBT разполага с интегрирана услуга за графики от TradingView, предлагаща на търговците разширени инструменти, технически индикатори и изчерпателни ресурси за анализ на пазара.

Тази интеграция с TradingView значително подобрява търговското изживяване, позволявайки на потребителите да вземат информирани решения, да откриват потенциални възможности и да създават сложни стратегии на непрекъснато развиващия се пазар на криптовалути.

Как се създава акаунт в PrimeXBT

Регистрацията в PrimeXBT е изключително лесен процес, който отнема не повече от минута минута, тъй като не се изискват лични данни. Има два варианта за регистрация на платформата:

 • Директно влизане с имейл
 • Попълване на пълно име, имейл и създаване на силна парола, след което се приемат общите условия. Тогава потребителят получава имейл за потвърждение – след като се кликне на връзката в него, акаунтът вече е готов.

Макар да не се изискват други данни, за да можете да извършвате депозити и тегления ще трябва да преминете през удостоверение на самоличността (KYC) със селфи и лична карта (или паспорт).

След като бъде потвърдена вашата самоличност, ще можете свободно да депозирате и теглите средства от платформата на PrimeXBT.

Платежни методи

PrimeXBT използва Baksta, за да предложи удобни за потребителя решения за закупуване, обмен и продажба на виртуални валути сигурно и ефективно. Както вече споменахме, платформата поддържа както фиатни, така и криптовалути за транзакции. За депозиране и теглене на фиатни валути като щатския долар, потребителите могат да използват Advcash и Perfect Money.

За да депозирате, просто изберете сумата, щракнете върху „DEPOSIT“ и изберете предпочитания от вас метод на плащане.

Можете също да закупите крипто с дебитна или кредитна карта, въпреки че това изисква такса, или чрез SEPA трансфери и услуги на трети страни като Coinfy.

Отделно, за първи депозит всеки потребител получава бонус от $100 за търговия за ограничен период от време.

Как се търгува

За да купите или продадете актив или да направите сделка, просто кликнете върху „Trade with CFD“ в секцията „Trade“ в главното меню.

 1. Изберете актива, който искате да търгувате.
 2. Кликнете върху „BUY“ или „SELL“, за да направите сделка или от графиката, или като щракнете с десния бутон върху актива от бутона „TRADE
 3. Изберете своя „Type of Order“ и „Sum“, която искате да търгувате
 4. Изберете дали искате да „купите“ или „продадете“ актива
 5. Добавете незадължителни нива стоп-загуба и прибиране на печалба за по-добро управление на риска
 6. Кликнете върху „Send Order“, след което потвърдете.

Можете да управлявате вашите отворени сделки от “Positions“, а сделките, които предстои да бъдат изпълнени, от “Orders“.

Такси

PrimeXBT таксува само за изпълнение на сделки и овърнайт позиции.

Таксите за търговия са процент от сумата на транзакцията, прилагани при всяко отваряне или затваряне на позиция. Таксите за овърнайт финансиране се прилагат, когато сделката се удължи в нов ден за търговия.

Конкурентната ставка от 0.01% за мейкър и 0.02% за тейкър при сделкиte с крипто е един от най-привлекателните аспекти на платформата. За стоки, форекс и индекси няма комисионни за търговия.

Депозит

PrimeXBT не начислява такси за депозити.

Депозирането на фиат или крипто във вашата сметка в PrimeXBT е доста лесен процес. PrimeXBT поддържа директни крипто депозити с различно време за обработка: транзакциите в Биткойн мрежата са средно 40 минути, ETH и ERC-20 токени около 4 минути и BEP-20 (BSC блокчейн) и TRC-20 токени за приблизително 1 минута.

Можете да депозирате щатски долари (USD) във вашия портфейл, както и директно във вашите сметки за търговия с CFD или крипто фючърси.

Процес на депозит:

Фиатни валути

 1. Изберете опцията „Add Money“.
 2. Изберете валута
 3. Изберете вашия портфейл или една от вашите сметки за търговия, в която да депозирате
 4. Изберете вашата държава, за да разгледате всички налични методи на плащане
 5. Изберете метода на плащане (ако има повече от една опции в зависимост от местоположението)
 6. Въведете сумата, която искате да депозирате

Криптовалути

 1. Изберете опцията „Add Crypto“.
 2. Изберете валутата, която искате да депозирате
 3. Изберете вашия портфейл или една от вашите сметки за търговия, в която да депозирате
 4. Копирайте адреса си за депозит или сканирайте QR кода
 5. Поставете адреса в личния си портфейл, за да изпратите крипто

Теглене

PrimeXBT поддържа както фиатни, така и крипто опции що се отнася до теглене. Въпреки това е важно да се отбележи, че всеки акаунт в платформата има 24-часов лимит за теглене от $20,000, ако имате непотвърден акаунт.

Таксата за теглене на PrimeXBT варира в зависимост от криптоактивите. Например, това е 0.0005 BTC при теглене на Биткойн и 0.002 ETH, когато става въпрос за теглене на Етериум. Освен това промените в таксата в зависимост от мрежата, като например теглене на USDT, ще ви струват 10 USDT в мрежата на Етериум и 0.8 USDT в мрежата на Binance Chain.

Тегленията се обработват веднъж в деня – между 15:00 и 17:00 (българско време).

Процес на теглене:

Фиатни валути

 1. USD е избран по подразбиране
 2. Изберете вашата държава, за да разгледате всички налични методи на плащане
 3. Изберете метода на плащане (ако има повече от една опции в зависимост от местоположението)
 4. Изберете данните за плащане, които искате да използвате (ако ви е за първи път, ще трябва да кликнете върху „Добавяне на подробности“, за да въведете нови данни за плащане)
 5. Въведете сумата, която искате да изтеглите
 6. Въведете ПИН кода, който сте получили по имейл, за да потвърдите тегленето

Криптовалути

 1. Изберете криптовалутата, която искате да изтеглите
 2. Изберете мрежата
 3. Изберете вашия адрес за теглене (ако ви е за първи път, ще трябва да кликнете върху бутона „+“, за да въведете нов адрес за теглене)
 4. Въведете сумата, която искате да изтеглите
 5. Въведете ПИН кода, който се изпраща по имейл, за да потвърдите тегленето

Техническа поддръжка

PrimeXBT има подробен раздел с често задавани въпроси, който ще отговори на повечето, ако не и всички ваши запитвания.

Отделът за обслужване на клиенти работи денонощно, седем дни в седмицата – друг плюс, който прави платформата толкова привлекателна. Можете да се свържете с екипът за обслужване на клиенти чрез директен чат на живо или чрез имейл.

PrimeXBT също е активен в няколко социални медийни платформи като Telegram, Facebook, Instagram, X, YouTube, Discord и Reddit.

Съдейки по коментарите на потребителите в сайтовете за препоръки, екипът за техническа поддръжка е отзивчив и не е създал поводи за оплаквания. С други думи компанията има ориентирана към потребителя политика.

PrimeXBT има средна оценка на Trustpilot от 4.6 от 86 ревюта. Това е по-високо от много други компании от крипто пространството, които предлагат подобни услуги.

Потребителско изживяване

PrimeXBT е предпочитана от много много потребители заради разнообразните си предложения за различни активи, висок ливъридж и функции за търговия с копиране на стратегия.

Платформата успява да привлече още повече потребители със своите афилиейт програми, както и трейдинг състезания.

Уебсайтът на борсата поддържа 12 езика, което подобрява потребителското изживяване, като позволява на търговци от различни среди да навигират, разбират и използват платформата на техния роден език, което води до по-удобна и ефективна среда за търговия. Освен това поддържа множество валути и планира да разшири този избор, включително фиатни опции.

Интерфейсът на PrimeXBT е едновременно прост и интуитивен, позволявайки персонализиране, за да отговори на индивидуалните потребителски нужди.

Този интерфейс опростява търговията, като същевременно показва на видно място важна информация като подробности за маржа.

Плюсове и минуси

Плюсове

 • Прост и интуитивен интерфейс
 • Бърза и лесна регистрация
 • 24/7 поддръжка на клиенти
 • Разнообразни инструменти за търговия
 • Голям набор от поддържани активи
 • Възможности за висок ливъридж
 • Чертане на графики
 • Копиране на печеливши стратегии за търговия
 • Добра реферална програма
 • Високо ниво на сигурност
 • Ниски такси

Минуси

 • Значително по-малко поддържани криптовалути от други крипто борси
 • Липса на стейкинг услуга
 • Не е регулирана за Европейското икономическо пространство и Великобритания
 • Няма кол център за директна връзка по телефона
 • Липса на по-нисък ливъридж

За кого е подходящо

PrimeXBT е идеална платформа за търговци, интересуващи се фючърсна търговия с различни активи (различни от крипто), особено тези, които искат да използват висок ливъридж (100х, 200х и дори 1,000х за форекс).

Ако целта ви е да купувате криптовалути и да ги държите с инвестиционни цели, то тази платформа не е подходящия избор за вас. Ако обаче търсите борса с възможности за търговия с ливъридж, PrimeXBT може да е удачно място.

PrimeXBT е подходяща за начинаещи трейдъри заради простия интерфейс, но ливъриджа може да е прекалено висок за неопитните.

От друга страна ако сте опитен трейдър, може да не намерите всички инструменти, от които имате нужда, но пък за сметка на това имате възможност да използвате висок ливъридж.

Заключение

PrimeXBT е признат брокер за CFD и търговия с крипто фючърси. Макар и да не предлага широк набор от криптовалути, платформата поддържа основните.

Има своите плюсове и минуси, но генерално борсата е подходяща както за начинаещи, така и опитни инвеститори, в зависимост от адаптивността на потребителя към риск и предпочитаните методи на трейдинг.

Предложението за търговия отвъд криптовалутите (форекс, индекси и стоки) печели одобрението на по-широк кръг от трейдъри. Именно това разнообразие от услуги е най-големият плюс на PrimeXBT.

За съжаление PrimeXBT не е регулиран брокер. Според неговия уебсайт, „PrimeXBT като юридическо лице попада извън регулаторните рамки на ЕС и Обединеното кралство и няма разпоредба за схема за компенсация на инвеститорите.“

Като се има предвид, че PrimeXBT все още не е лицензиран, този нерегламентиран статус може да тревожи клиентите. Въпреки това, както вече споменахме, платформата събра много положителни отзиви от своите клиенти с минимални оплаквания.

В това отношение борсата компенсира липсата на регламентиран статут с допълнителни мерки за сигурност като:

 • 2FA: Двуфакторна автентикация от Google Authenticator
 • Криптиран SSL
 • Cloudfare: Защита от DDoS атаки
 • Криптирани пароли
 • Съхранение на по-голямата част от криптовалутите в офлайн мултисиг портфейли

Платформата извършва редовни тестове и проверки и оценява мерките за ИТ сигурност, за да бъде информирана за възникващи потенциални рискове.

Макар и да не предлага толкова много функции като други борси от калибъра на Binance и Coinbase, PrimeXBT изглежда обещаваща платформа с опростения си интерфейс, а перспективите за бъдещото развитие не трябва да бъдат подценявани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Директорът на OpenAI предполагаемо коментира потенциални промени в компанията

В петък The Information сподели за разговор на Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в който е информирал някои акционери за това как компанията му може да обмисли промяна на структурата.

15.06.2024 20:00 1 мин. четене

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.