НАЧАЛО Биткойн

Какво стои зад скока на Биткойн (BTC)?

март 30, 2022 0:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво стои зад скока на Биткойн (BTC)?

Популярен крипто анализатор идентифицира големите играчи в крипто света като вероятно отговорни за скорошния възход на пазара.

В нова стратегическа сесия Никълос Мертен каза на своите 514,000 абонати в YouTube, че катализаторът зад внезапното покачване на цената на BTC са китовете и други институционални инвеститори, които не продават своите биткойни, въпреки макроикономическата и геополитическата несигурност.

Анализаторът казва:

През последните няколко месеца имаше толкова много страхове около макросредата. Федералният резерв увеличава лихвените проценти и започва количествено затягане, за да ограничи инфлацията. Война се води между Украйна и Русия. Потенциално друга Covid вълна.

Всички тези различни теми, които създадоха едно песиместичнпо чувство във всички, накараха хората да мислят, че китовете, големите инвеститори, институциите ще продадат позициите си.

Напротив, не видяхме големи продажби от страна на китове. Всъщност видяхме, че тези, които акумулират, продължават или да купуват повече, или да държат. Това е доказано тук чрез 1-годишната HODL вълна.


1-годишната HODL вълна метрика, проследяваща Биткойн, който е останал неактивен повече от година.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето какво поддържа възхода на Биткойн, според Glassnode

Водещият на Data Dash продължава да обяснява, че китовете са пълнили своите ‘крипто чанти’ през последните шест месеца, докато краткосрочните търговци и търговците с ливъридж са причинили ценовото движение нагоре и надолу.

През това време видяхме увеличение с близо 10% от септември и октомври [на 2021 г.] чак до мястото, където сме тук в края на март.

Изминаха само няколко месеца, когато китовете купуваха повече и задържаха позициите си.

Цялата волатилност, която виждаме на пазара, вероятно е краткосрочните търговци и търговците с ливъридж да бъдат ликвидирани в двете посоки.

Мертен завършва анализа си, като потвърждава дългогодишното си мнение, че въпреки 50% спад на Биткойн от рекордния връх над $69,000 през ноември, BTC не е в мечи пазар.

Тези тенденции се движат от свиване на предлагането. Когато видим тези по-високи дъна на цените, каквито сме виждали през последната година, година и половина, това е знак, че тенденцията не е мъртва и че това не е мечи пазар. Чисто и просто.

Ако погледнем отново модела [1-годишен HODL], той има голяма историческа значимост. Но важно е да се има предвид също, че има много други средства за преценка на този вид прогноза около търсенето и предлагането. Това е просто еталон.

Към момента на писане Биткойн е нараснал с 5.91% и се търгува на цена $47,497. Той също така е нараснал с 16.2% спрямо преди седмица, когато беше на цена от $40,842.

BTC за последно беше над нивото от $47,000 в началото на януари, преди да падне до под $33,000 на 24-ти януари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн проби $25,000 за първи път от юни и се отдръпна

Биткойн (BTC) успя да скочи над ключовото ниво от $25,000 за първи път от средата на юни.

август 15, 2022 16:30 1 мин. четене

Binance държи най-много Биткойн (BTC) от всички крипто борси

Количеството Биткойн, държано от Binance и Coinbase, следва тенденция на спад от началото на годината. През май количеството Биткойн, притежавано от Binance, започна да се покачва, докато това на Coinbase продължи да спада.

август 15, 2022 11:34 1 мин. четене

„Биткойн ще е част от всички инвестиционни портфейли“ – Томас Фарли

Бившият президент на Нюйоркската фондова борса Томас Фарли коментира Биткойн по време на интервю за Squawk Box.

август 15, 2022 10:33 1 мин. четене

Пазарът на криптовалути достигна дъно, твърди Раул Пал

Според макро гуруто Раул Пал каза, че дъното на криптопазарите е достигнато.

август 14, 2022 13:39 1 мин. четене