НАЧАЛО Други

Какво следва за криптовалутата на Facebook?

МАР. 6, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво следва за криптовалутата на Facebook?

Facebook преосмисля Libra токена, след като се сблъска с регулаторни проблеми. Новият дигитален актив може да има изцяло различна концпеция от първоначалната.

Асоциацията Libra продължава напред с мисия за пускане на портфейл, инструменти за дигитално разплащане


Асоциацията ще бъде запазена, но Facebook може да премахне плана за създаване на нова криптовалута. The Information съобщава, че гигантът на социалните медии може да се отказва от плановете си заради нарушаване на световната финансова система.

Първоначално стартирането на криптовалутата на Facebook беше планирано за първите месеци на 2020 г. Но отговорите на няколко централни банки предположиха, че Libra може и да не изпълни всички регулаторни изисквания.

От Facebook твърдят, че не са отхвърлили изцяло плановете за пускане на криптовалутата Libra.

„Съобщаването, че Facebook не възнамерява да предлага валутата на Libra в портфейла си Calibra, е напълно невярно. Facebook остава изцяло ангажиран с проекта“, заяви говорител на Facebook.

Портфейлът Calibra, основният носител на предстоящия дигитален актив, ще стартира през октомври, вместо в средата на годината, се посочва в доклада. Но портфейлът ще бъде разширен, за да съдържа версии на фиатни валути, с потенциал да носи токена на Facebook.

„Асоциация Libra не е променила целта си за изграждане на съвместима с регулаторите глобална платежна мрежа, и основните принципи на проектиране, които поддържат тази цел, не са променени, нито има потенциал тази мрежа да насърчи бъдещите иновации“, каза Данте Диспарт, ръководител на Политика и комуникации в Асоциация Libra.

Асоциацията наскоро публикува в Twitter намерението си да направи революция в глобалната платежна система с директни преводи от Facebook чат и WhatsApp.Портфейлът Calibra е отложен до октомври


Споменаването на Libra като стабилна монета, обаче, не постигна положителна реакция от страна на централните банки и други регулатори. Страховете, че криптовалута би довела до канали за преместване на средства без достатъчен контрол остават. Освен това, Libra се разглежда като подкопаване на националния паричен суверенитет, което води до изкуствена доларизация.

Монетата Libra получи критики както от официалните организации, така и от крипто общността. Докато пускането на основна криптовалута се разглежда като положително развитие, критиците също виждат шанса да контролират и блокират средства, като по същество правят Libra още един силно контролиран актив.

Обявяването на Libra през лятото на 2019 г. тласна множество централни банки да изследват CBDC или поддържани от централната страна дигитални активи. Хипотетично, тези активи биха предложили бързината и ниската цена на криптовалутите, но извличат своята стойност от паричната политика на централната банка.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 'Libra на Facebook не се различава толкова от другите криптовалути'
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Microsoft искат да разработят криптовалута базирана на телесна топлина

Софтуерният бехемот планира да създаде собствена криптовалута, която ще използва данни за активността на тялото, вместо изчислителна мощност за добив. На 26-ти март беше публикуван публично достъпен п...
МАР. 28, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Канада изискват личните данни на клиентите на QuadrigaCX

Документите, внесени във Върховния съд на Онтарио на 24-ти март, подробно описват искането, което обхваща 750 000 документа за 115 000 клиенти на борсата.Канадската данъчна администрация изисква множе...
МАР. 27, 2020 20:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance пуска дебитна карта

Пусната от Visa, картата ще бъде достъпна в Югоизточна Азия, като постепенно ще бъдат добавяни нови райнои. Картата ще позволява употребата на крипто за транзакции, като ги конвертира във фиатна валут...
МАР. 27, 2020 17:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цензурира ли Wikipedia проекта на Cardano?

Wikipedia е бойно поле за информация. За криптовалутни проекти ще искате да бъдете разпознат от най-голямата енциклопедия в света. Редакторите на уебсайта обаче, многократно отхвърлят опитите да се вк...
МАР. 26, 2020 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света