НАЧАЛО Други

Какво следва за криптовалутата на Facebook?

МАР. 6, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво следва за криптовалутата на Facebook?

Facebook преосмисля Libra токена, след като се сблъска с регулаторни проблеми. Новият дигитален актив може да има изцяло различна концпеция от първоначалната.

Асоциацията Libra продължава напред с мисия за пускане на портфейл, инструменти за дигитално разплащане


Асоциацията ще бъде запазена, но Facebook може да премахне плана за създаване на нова криптовалута. The Information съобщава, че гигантът на социалните медии може да се отказва от плановете си заради нарушаване на световната финансова система.

Първоначално стартирането на криптовалутата на Facebook беше планирано за първите месеци на 2020 г. Но отговорите на няколко централни банки предположиха, че Libra може и да не изпълни всички регулаторни изисквания.

От Facebook твърдят, че не са отхвърлили изцяло плановете за пускане на криптовалутата Libra.

„Съобщаването, че Facebook не възнамерява да предлага валутата на Libra в портфейла си Calibra, е напълно невярно. Facebook остава изцяло ангажиран с проекта“, заяви говорител на Facebook.

Портфейлът Calibra, основният носител на предстоящия дигитален актив, ще стартира през октомври, вместо в средата на годината, се посочва в доклада. Но портфейлът ще бъде разширен, за да съдържа версии на фиатни валути, с потенциал да носи токена на Facebook.

„Асоциация Libra не е променила целта си за изграждане на съвместима с регулаторите глобална платежна мрежа, и основните принципи на проектиране, които поддържат тази цел, не са променени, нито има потенциал тази мрежа да насърчи бъдещите иновации“, каза Данте Диспарт, ръководител на Политика и комуникации в Асоциация Libra.

Асоциацията наскоро публикува в Twitter намерението си да направи революция в глобалната платежна система с директни преводи от Facebook чат и WhatsApp.Портфейлът Calibra е отложен до октомври


Споменаването на Libra като стабилна монета, обаче, не постигна положителна реакция от страна на централните банки и други регулатори. Страховете, че криптовалута би довела до канали за преместване на средства без достатъчен контрол остават. Освен това, Libra се разглежда като подкопаване на националния паричен суверенитет, което води до изкуствена доларизация.

Монетата Libra получи критики както от официалните организации, така и от крипто общността. Докато пускането на основна криптовалута се разглежда като положително развитие, критиците също виждат шанса да контролират и блокират средства, като по същество правят Libra още един силно контролиран актив.

Обявяването на Libra през лятото на 2019 г. тласна множество централни банки да изследват CBDC или поддържани от централната страна дигитални активи. Хипотетично, тези активи биха предложили бързината и ниската цена на криптовалутите, но извличат своята стойност от паричната политика на централната банка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакери местят части от откраднат Биткойн през 2016 година

Виновниците прехвърлиха Биткойн на стойност $72 милиона от Bitfinex в Хонконг (почти 120 000 BTC спрямо тогавашния курс на криптовалутата).   Сега друга част от тези пари са преместени в ано...
МАЙ. 24, 2020 21:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Известен басист подкрепя крипто стартъп

Според доклад на Yahoo Finance, базирания в Единбург крипто стартъп наскоро пусна ново приложение за прехвърляне и харчене на криптовалути. Портфейлът на Zumo позволява на потребителите да съхраняват ...
МАЙ. 24, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Появи се билборд в центъра на Ню Йорк за освобождаването на Рос Улбрихт

Според Twitter профилът „Clemency for Ross“, билбордът ще показва съобщението и изображението в продължение на няколко месеца. В профилът се подчертава, че билбордът е финансиран от „щедър привърженик...
МАЙ. 23, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Във Филипините проследяват използването на криптовалути от терористите

Според доклада, разкрит на 20-ти май, средствата подпомагат финансирането на регионални терористични групи като Джемаа Аншарут Далаух и Моджахидския Източен Тимур в Минданао.   Пране на токени ...
МАЙ. 22, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света