НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Какво ще стане ако XRP се определи като ценна книга?

НОЕ. 30, 2020 14:23 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво ще стане ако XRP се определи като ценна книга?

На фона на неотдавнашния скок на цената на XRP, който беше основна тема, това дали криптовалутата и технологичната фирма ще останат в САЩ, въпреки липсата на ясни регулации, е от решаващо значение.

 

XRP на Ripple: идеален за трансгранични плащания


По-рано беше заведено съдебно дело срещу базираната в САЩ технологична фирма Ripple по обвинения, че нейният XRP токен се счита за ценна книга в страната.


В подкаст с Биткойн бика Антъни Помплиано, Брад Гарлингхаус, изпълнителният директор на Ripple, отново разгледа темата, пояснявайки, че само САЩ гледат на XRP като на ценна книга.


В сравнение с други членове на Г-20, САЩ изглежда са единствените, които класифицират XRP като ценна книга. Главният изпълнителен директор каза.


"Ако XRP се счита за ценна книга тук, в Съединените щати, имаме и други пазари на Г-20, които са възприели различно мнение. Не знам нито един пазар в световен мащаб, който да смята, че XRP е ценна книга."


Той също така добави следното.


"Много е трудно да се разглежда XRP като ценна книга."


По-рано токенът беше рекламиран като мост между валутите, позволяващ плащанията в реално време и трансграничните транзакции да се извършват плавно и на ниска цена. Гарлингхаус обясни мисията на неговата DLT фирма.


"Ripple се опитва да направи мрежите за стойност оперативно съвместими и днес най-болезнената част от несъвместимите мрежи за стойност са трансграничните трансфери [...] RippleNet е мрежа от банки и финансови институции,[...] които дават възможности на над 60 държави, в които имаме платежни коридори, [като продължаваме да се разрастваме]."


Властите на Американската комисия по ценни книжа не постигнаха съгласие за дефиницията на 'криптовалута'


Главният изпълнителен директор на Ripple заяви, че е жалко, че в американската крипторегулаторна рамка липсва толкова много яснота. Позовавайки се на публикувания доклад на Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) "Рамка за правоприлагане при криптовалутите“, Гарлингхаус посочи, че докладът, който съдържа над 80 страници, предоставя объркващи определения за криптовалута.


В доклада осем отделни регулаторни органи са предоставили свое собствено определение за криптовалута, като някои я класифицират като комодити, докато други казват, че тя трябва да бъде включена в списъка като ценна книга. Объркването и липсата на ясна таксономия около крипто са това, което кара САЩ да изостават от другите страни в "равнопоставените условия.


Това осакатява конкурентоспособността им в областта на криптовалутите в сравнение със страни като Сингапур, Япония и Швейцария. Освен тези държави, за които Гарлингхаус твърди, че имат много ясна регулаторна система в това отношение, главният изпълнителен директор също хвали Обединеното кралство за крипто разпоредбите.


"За съжаление, американската крипторегулаторна рамка не е синхронизирана с други рамки. Виждате крипто в положителна светлина в други страни, като Великобритания. Те имат ясна таксономия, въртяща се около крипто."


Дори ако XRP е ценна книга в САЩ, Ripple ще процъфтява


Главният изпълнителен директор на Ripple подчерта, че дори ако XRP да бъде класифициран като ценна книга съгласно американските разпоредби, "клиентите на RippleNet са предимно извън Съединените щати“. Той сподели грубо число като каза, че повече от 90% от клиентите на RippleNet се намират в други региони на света.


Това предполага, че Ripple все още може да процъфтява и да бъде печеливша финтех компания, дори и да трябва да премести централата си от Сан Франциско.


Понастоящем XRP е една от най-горещите теми в криптосферата, като токенът се издига до нови висоти на пазара. Наскоро активът достигна двугодишен връх, надминавайки Биткойн и Етериум в рамките на седмицата.


Пазарните експерти също заявиха, че монетата все по-често се рекламира и че статистиката показва, че нейният социален обем - популярността в медийните канали и количеството участия на XRP в социални разговори - може скоро да надмине Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Алткойн сезонът на 2021 година тепърва започва

2021 г. досега беше вълнуваща година на пазара на криптовалути. За първи път в историята видяхме капитализацията на всички токени да надхвърли $1 трилион.И макар че голяма част от тях от това е свърза...
ЯНУ. 25, 2021 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi пазарът отново в изключителен подем

Пазарната капитализация е текущата цена на актива, умножена по общото му предлагане - показател, който ви позволява да сравнявате множество монети, които имат различно предлагане. С други думи, това о...
ЯНУ. 25, 2021 15:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Polkadot е най-горещата криптовалута в Китай?

И двата проекта имат вдъхновяващи чуждестранни - по-специално бели лидери - които посещават китайските блокчейн конференции и коктейлни партита. Това е знаичтелно, защото някои от китайските измамници...
ЯНУ. 25, 2021 14:30 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум стига $1,500 - $2,600 на хоризонта?

Впоследствие бяха направени доста екстравагантни прогнози за цените от някои от най-големите гласове в бранша. Преди няколко часа определени борси, включително Binance, отчетоха най-високите си ц...
ЯНУ. 25, 2021 11:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света