НАЧАЛО Uncategorized

Какво ще се случи, ако банките спрат транзакциите на крипто борсите?

октомври 20, 2022 17:41 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво ще се случи, ако банките спрат транзакциите на крипто борсите?

В миналото банките на няколко пъти нареждаха на платежните услуги да спрат транзакциите с криптовалути.

Въпреки популярността на криптовалутите, някои банки все още се колебаят дали да приемат Биткойн и алткойни (разгледай bitcoinup) и да обработват техните транзакции. Дори десетилетие след генезиса на криптовалутите, много банки подхождат колебливо към тях. 

Но защо банките отказват да обработват транзакции с криптовалути? 

  1. Банките избягват крипто транзакциите поради закоността им

Има много региони в света, където криптовалутите са забранени от правителството. В регион, където цифровите валути са незаконни, банките също смятат за незаконно да обработват транзакции, свързани с криптовалути. Например банките в Китай или Боливия не обработват транзакции с криптовалути, тъй като тези валути са забранени от правителството.

  1. За банките е лесно да кажат „НЕ“

Транзакциите с криптовалути са малко по-сложни и банките трябва да се запознаят с много аспекти на тези операции, преди да са готови да ги обработват. Вероятно за тях представлява предизвикателство да инвестират време и средства за да изградят нужната инфраструктура.

  1. Пазарът остава до голяма степен нерегулиран

Повечето криптовалути са много волатилни и понякога някои неинформирани потребители стават жертви на свързани с крипто Понци схеми. Тези клиенти често търсят обезщетение. Банките биха предпочели да странят от повечето криптовалути докато тези инциденти не се сведат до минимум чрез адекватни регулации и правоприлагане.

  1. Банките не искат да бъдат асоциирани с пране на пари

Продължава да има престъпления, свързани с криптовалути, макар и да са намалели. Злонамерените лица използват цифрови валути, за да опитат да скрият активите си или да направят незаконните си пари законни чрез пране на пари. 

Банките биха предпочели да избегнат неприятностите, свързани със справянето с тези престъпления, независимо дали клиентите им са престъпници или жертви.

  1. Банките остават скептични за стойността на криптовалутите

Някои банки приемат криптовалути и вярват, че са стойностни активи, като например Medici Bank. Много банки обаче смятат, че разходите, свързани с крипто са твърде големи. 

Това са някои от причините, поради които банките не обработват крипто трансакции. Сега, ако банките спират трансакциите на криптообмена, има две различни школи на мислене в това отношение. Нека обсъдим и двете поотделно.

Според първия подход, ако банките спрат транзакциите на криптоборса, това няма да окаже никакво въздействие върху криптопазара и нищо няма да се случи. Операциите на криптопазара ще продължат по същия начин, по който протичат и в момента. С прости думи, това няма да има никакво значение. Цените на криптовалутите се определят изцяло от силите на търсенето и предлагането. 

Наличието на търсене на криптовалута показва, че някъде някой е готов да я купи. Това означава, че за всеки продавач има купувач на пазара и банките нямат нищо общо с това. Следователно, ако банките спрат транзакциите към и от криптоборсите, потребителите ще изберат Peer-To-Peer обмен. В такъв случай, едно физическо лице купува директно от друго и изпраща пари директно в банковата сметка на продавача. Тъй като тези транзакции се извършват от потребителите, банките не могат да ги спрат.

От друга страна, ако банките спрат транзакциите на криптоборсите, индустрията ще пострада сериозно, тъй като по-голямата част от сметките все още са свързани с банки. 

Докато не навлезем в масовото приемане, при което компаниите започват да приемат Биткойн и други крипто активи  като форма на плащане, за съжаление банките ще имат известен контрол над индустрията. 

Банките трябва да позволяват на потребителите на криптовалути да извършват крипто транзакции, защото това е единственият начин да се избегне срив на пазара.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява възгледите на CryptoDnes като медия или мнението на писателите и редакторите!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Uncategorized Новини

Бившият президент на FTX.US сподели за отношенията си със Сам Банкман-Фрийд

Бившият президент на FTX US, Брет Харисън критикува Сам Банкман-Фрийд за това, че го е заплашвал, когато е предложили решения за реорганизация на управлението на американското подразделение на FTX. 

януари 15, 2023 20:29 2 мин. четене

Dаsh 2 Trade набра $10 милиона – остават само $3 милиона преди листването на борсите

Dаsh 2 Trade събира $10 милиона, листването на борсите е по-близо от всякога, a цената потенциално може да скочи с 1,000%.

декември 14, 2022 15:19 5 мин. четене

Над $91 милиона са изхарчени за 24 часа в блокчейна на Tron

Голяма част от спекулирането в криптовалутното пространство е за самата цена. Инвеститорите искат да знаят кога пазарите ще се върнат към своите рекордни висоти и ще се „насочат към Луната“. Мнозина забравят или просто не осъзнават, че интегрирането и употребата е това, което ще подбутне цената.</s tron g> Tron измесва останалите криптовалути, като накара хората […]

март 17, 2019 15:05 1 мин. четене

Крипто компаниите все още намират проблеми с откриването на банкови сметки

Компании свързани с криптовалутната индустрия все още имат проблеми с отварянето на банкови сметки, съобщиха от финансовото издание Bloomberg на 3 март. Докладът цитира жалбата на Сам Банкман-Фрийд, главен изпълнителен директор на крипто-търговска компания Alameda Research, в който се споменава, че стандартният отговор „просто отидете до местния ви клон на Chasе” не работи при крипто. […]

март 4, 2019 12:13 1 мин. четене