НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Какво ще се случи с Биткойн копачите след като се добие последния блок?

ЯНУ. 22, 2022 10:51 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво ще се случи с Биткойн копачите след като се добие последния блок?

Биткойн е една от най-ценните криптовалути и тази с най-голяма пазарна капитализация.

Дигиталният актив отчасти дължи тази стойност на своето ограничено и предсказуемо предлагане, което ще доведе до добиване на всички 21 милиона BTC до 2140 г. Това повдига въпроса какво се случва, след като всички BTC бъдат добити.


Графикът за копаене на Биткойн и процесът на копаене


Всеки добиван блок освобождава фиксирано количество BTC. При стартирането сумата беше фиксирана на 50 BTC. Алгоритъмът обаче беше настроен да намалява наполовина тази сума след всеки 210,000 блока, приблизително на всеки четири години. В момента наградата за блок е 6.25 BTC.


Фиксираното предлагане и предвидимостта на Биткойн го правят надежден дефлационен актив. Наградата от добиването на блокове на Биткойн дълго време стимулира копачите да продължат да купуват скъпо оборудване за копаене, за да добиват все повече от флагманската криптовалута.


И така, какво се случва след 2140 г., когато няма награди от блоковете?


Когато максималното предлагане бъде достигнато през 2140, няма да има повече BTC, които да се дават като блокови награди. В този момент единственият стимул за копаене на Биткойн блокове ще бъдат таксите за транзакции, получени от всяка транзакция в блока. Това обаче повдига въпроса дали това би било достатъчен стимул, като се има предвид ролята на миньорите, за да се гарантира, че мрежата не е компрометирана.


За да бъде Биткойн мрежата сигурна, трябва да се поддържа определено ниво на „хеш“ или мощност за копаене. Софтуерният инженер Джон Кантрел изрази оптимизъм, че предвидената висока стойност на актива ще направи тези такси достатъчни за поддържане на хеширащата мощност.


Тези такси все още ще съществуват през 2140 г. и в зависимост от цената на Биткойн (BTC) дотогава те ще бъдат достатъчни, за да поддържат определено количество хешираща мощност.


Кантрел, който редовно използва своя профил в Twitter, за да обучава хората за Биткойн, разкри, че генерираната хешираща мощност от машините за копаене на Биткойн е свързана с приходите, получени от добив на BTC блоковете. Той добави, че колкото повече пари правят миньорите, толкова повече са готови да похарчат за оборудване за добив.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Intel ще разкрие иновативен чип за добив на Биткойн


Джон изрази вярата си, че Биткойн блоковете ще продължат да се копаят дори след достигане на лимита за предлагане и че хеширащата мощност ще бъде достатъчна.


Блоковете ще продължат да се копаят на всеки 10 минути и миньорите на тези блокове ще бъдат възнаградени с таксите за транзакциите. Въпросът е колко ще бъде хеширащата мощност и колко ще бъде разпределена? Оптимист съм, че ще има достатъчно.


Важно е да се отбележи, че 90% от всички BTC, които някога ще бъдат в обращение, вече са добити след 12 години от стартирането на криптовалутата. Въпреки това, поради графика, ще са необходими още 118 години, за да се добие оставащото количество.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Яни ЯНУ. 23, 2022 След като се види че зад всички виртуални глупости стои глобалисткото правителство единствените свободни ще са тези живеещи реален живот и инвестирали в реални стоки! Тъпак ЯНУ. 25, 2022 Прост като гъба
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да е стигнал дъно, твърди трейдър

В нова стратегическа сесия анализаторът Кевин Свенсън казва на своите абонати в YouTube, че седмичния обем на Биткойн в Coinbase предполага възможен обрат на тенденцията за BTC.“Нещото, което привлича...
МАЙ. 17, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$1.2 милиарда в Биткойн бяха ликвидирани по време на спада миналата седмица

От неделя, 8-ми май – когато стабилната монета TerraUSD започна да губи своята фиксация към щатския долар и крипто пазарите започнаха да се сриват – към събота, 14-ти май, търговците на Биткойн дерива...
МАЙ. 17, 2022 09:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale пуска първия европейски ETF

Очаква се новите борсово търгувани продукти да бъдат листнати на Лондонската фондова борса (LSE), Borsa Italiana и Deutsche Borse Xetra.Още през февруари Grayscale обяви своя ETP в Съединените щати, п...
МАЙ. 16, 2022 19:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да направи значителен скок след скорошния спад

Анализаторът Джъстин Бенет каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн вероятно е отпечатал временно дъно, след като е успял да си върне ключово ниво на подкрепа.“Има голям шанс крипто да дости...
МАЙ. 16, 2022 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света