НАЧАЛО Крипто Крими

Какво се случва с криптовалутите, откраднати в най-големия DeFi хак?

април 4, 2022 19:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво се случва с криптовалутите, откраднати в най-големия DeFi хак?

Наскоро откраднатите $610 милиона от все още неразкрит хакер се преразпределят активно между различни портфейли и решения за скриване на следите и изтегляне на дигитални активи във фиат, съобщава WuBlockchain.

Според вътрешен източник, 1,000 ETH са преместени на друг Етериум адрес. По-късно хакерът премести 200 ETH в услугата за миксиране на транзакции Tornado Cash, за да скрие движенията на откраднатите средства.

Въпреки че 1,200 ETH е сравнително малка сума в сравнение с общите $610 милиона, можем да разберем защо хакерът преразпредели сумата. Единственият начин да изтеглите толкова голямо количество дигитални активи във фиат е чрез използване на централизирани борси с висока ликвидност и обем на търговия, които биха могли да обработят такъв голям обем.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
CME Group обмислят да пуснат фючърси на Solana (SOL) и Cardano (ADA)

Но всяка централизирана борса в момента ще блокира средства, маркирани като откраднати от Ronin Bridge мрежата на Axie Infinity. Благодарение на прозрачността на блокчейн технологията, потребителите могат да проследяват произхода и крайната точка на всяка монета, ако не се използват услуги за миксиране на токени.

Преди това множество проекти, свързани с крипто, включително борси, платформи за извънборсова търговия и DeFi решения, казаха на потребителите, че ще ограничат всички средства, маркирани от общността като „откраднати“.

Средствата от вторият по големина хак в размер на приблизително $600 милиона, откраднати от Poly Network, бяха ‘обездвижени‘ с помощта на блокчейн и крипто общността, тъй като почти всеки проект в пространството се съгласи да блокира всякакви потоци от маркирания портфейл.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Услугата Tornado Cash е получила 75% от изпраните средства в Етериум мрежата

Като се има предвид размерът на средствата, които всеки ден сменят собствениците си на пазара на криптовалути, киберпрестъпленията и прането на пари са в изобилие, като един от най-известните такива инциденти е свързан с услугата за смесване на криптовалути Tornado Cash (TORN).

август 18, 2022 9:35 1 мин. четене

SEC завежда дело срещу ICO кампания от 2017 г.

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) е подала жалба във връзка с първичното предлагане на монети през 2017 г. от блокчейн проект, първоначално разработен от Walt Disney Company.

август 17, 2022 12:03 1 мин. четене

Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак

През уикенда стабилната монета aUSD на Acala Network се обезцени с над 99% и принуди екипа на DeFi мрежата да спре портфейла на хакер, което породи опасения относно твърдението, че е децентрализирана.

август 16, 2022 9:00 1 мин. четене