НАЧАЛО Биткойн

Какво поддържа цената на Биткойн (BTC) около $40,000?

април 14, 2022 11:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво поддържа цената на Биткойн (BTC) около $40,000?

Голяма покупка на Биткойн от основен притежател на актива може да поддържа цената на актива в този регион.

Както CryptoDnes отрази, Terra обяви още $174 милиона покупки на Биткойн в сряда, което според търговците помага за поддържане на цените в района около $40,000.

В началото на седмицата спад в цените на американските технологични акции, укрепване на щатския долар и нарастваща доходност на американските облигации, тъй като пазарите залагат на по-бърз темп на затягане на Фед, натежаха на Биткойн, карайки го да падне до $39,000.

Но най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация оттогава се стабилизира близо до психологически важното ниво от $40,000.

Въпреки че беше разкрито, че инфлацията на потребителските цени в САЩ се е повишила до най-високата стойност от четири десетилетия във вторник, основните мерки за инфлация не бяха толкова радикални, колкото мнозина се опасяваха, давайки на пазарите известна почивка на фона на скромното отдръпване на очакваното затягане на Фед по-късно тази година.

Това е един от факторите, който помогна на Биткойн да се стабилизира, въпреки че продължаващите големи покупки на Terra също се посочват като подкрепящи настроенията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) е ‘на неудържима траектория’ към масово приемане

Terra купува още $174 милиона в Биткойн

Terra е закупи още 4,117 BTC на стойност $174 милиона долара за валутния си резерв.

В опит да укрепи доверието в способността на UST да поддържа фиксирането си, Terra наскоро обяви планове да закупи до $10 милиарда в Биткойн, за да действа като резерв.

The Luna Foundation Guard сега разполага с 42,406.92 Биткойн при текуща пазарна стойност от $1.69 милиарда, което ги прави 18-ият най-голям притежател на Биткойн.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase обяви списък с 50 криптовалути за листинг на платформата

Какво може да последва?

Анализаторите алармират, че последното оттегляне, което започна на 28-ми март, когато BTC/USD не успя да пробие над своята 200-дневна движеща се средна малко над $48,000, може да продължи.

Продължаващите големи покупки от подобни на Luna Foundation Guard може да смекчат натиска на продажбите, но не може да се изключи връщане към дъното от 2022 г. в зоната от $33,000 – $35,000.

Под това има значителна подкрепа под формата на дъна от средата на 2021 г. в региона от $30,000.

Всяко краткосрочно спадане обратно към $30,000 при краткосрочни неблагоприятни финансови условия вероятно ще продължи да се разглежда като добра възможност за покупка в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Колко пари на ден трябва да инвестираш, за да имаш един Биткойн

При крипто инвестициите желанието за придобиване на цяла единица Биткойн (BTC) е много желано постижение, обусловено от потенциала за значителна възвръщаемост.

септември 25, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.