НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Какво означава Ripple x Santander за XRP?

ОКТ. 2, 2018 21:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво означава Ripple x Santander за XRP?
 
От март екипът на Ripple обясни в официално изявление, че Santander експериментира с RippleNet и други продукти за ликвидност, които са на разположение в неговата блокчейн мрежа.

Откакто конгломератът започна да пилотира решения, базирани на блокчейн, той започна да вижда ново ниво на прозрачност, сигурност и скорост, които преди не бяха виждани в традиционния финансов сектор.

В "Swell" директорът на иновациите в "Santander" Ед Мецгер заяви, че идеята на банката за интеграцията на Ripple е да използва XRP за подобряване на живота на своите клиенти.


Мецгер сподели:

Ние вярваме, че финансовите услуги се преместват в свят на открити платформи, където компаниите си сътрудничат, за да доставят отлично обслужване на клиентите си и това е в основата на това, което правим с OnePay FX.

По време на речта си Мецгер обясни, че основната цел на XRP и RippleNet в инфраструктурата на платформата OnePay FX е да обработва безпроблемно трансграничните транзакции, за да гарантира, че международните клиенти на Banco Santander могат лесно да изпращат и получават пари.

"Един от нашите клиенти беше в Италия на почивка и паркирал на грешното място. Той трябваше да плати глоба и не носеше банковата си карта. Той успя да използва приложението, за да плати незабавно глобата и да предотврати вдигането на колата му. Това е четири или пет кликвания, за да направите нещо, което преди би отнело ужасно, ужасно дълго време", добави той.

През следващите месеци Santander ще разпространи OnePay FX в повече страни в Европа, Южна Америка и Азия. Понастоящем, приложението OnePay FX, базирано на Ripple, е достъпно за клиенти в Обединеното кралство, Испания, Бразилия и Полша.

По същество, работата, която Ripple върши със банката, е подобна на партньорството си със SBI Holdings и големите банки в Япония и Южна Корея. Чрез използването на ликвидни решения, базирани на блокчейн, Ripple позволява на потребителите да изпращат международни плащания, които, ако бъдат изпратени с банков превод, могат да отнемат от дни до седмици.

"Хората не трябва да планират напред. Те могат да изпращат международни плащания, когато трябва. Това е наистина мощно ", заяви Mertzger.

Интегрирането на RippleNet от OnePay FX на Santander представя първата реална употреба на XRP в голям търговски мащаб. Банката, като най-голямата такава в еврозоната, ще продължи да разчита на Ripple да обработва международни транзакции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Нов крипто актив отчете невероятен ръст от 2,278% за по-малко от месец

SynLev (SYN) е DeFi актив, изграден върху блокчейна на Етериум и разчита на Chainlink оракули за получаване на външни данни. Според бялата книга на крипто актива, той има за цел да осигури децентрализ...
НОЕ. 29, 2020 17:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пазарната капитализация на Tether расте с рекордни темпове

Паоло Ардоино, който служи като технически директор на Bitfinex и Tether, написа в Twitter в четвъртък, че предлагането на USDT се е увеличило с 1 милиард за девет дни, отбелязвайки второто най-бързо ...
НОЕ. 28, 2020 19:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предстоят масивни печалби на алткойн пазара

В нов туит, Сондърс подчерта, че сривът на XRP до $0,46 не означава, че алткойн сезонът е приключил. “Кръв по улиците. Невероятно. XRP е възстановил 61,8% от чудовищното движение, което направи н...
НОЕ. 28, 2020 17:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят Етериум портфейли с над 10,000 монети удари рекорд

Te създават портфейли за съхранение на криптовалутите си сега, когато Етериум е във възход, въпреки че имаше корекция от двадесет процента. Glassnode отчете нарастване на броя на ETH портфейлите ...
НОЕ. 28, 2020 15:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света