НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Какво означава Ripple x Santander за XRP?

ОКТ. 2, 2018 21:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво означава Ripple x Santander за XRP?
 
От март екипът на Ripple обясни в официално изявление, че Santander експериментира с RippleNet и други продукти за ликвидност, които са на разположение в неговата блокчейн мрежа.

Откакто конгломератът започна да пилотира решения, базирани на блокчейн, той започна да вижда ново ниво на прозрачност, сигурност и скорост, които преди не бяха виждани в традиционния финансов сектор.

В "Swell" директорът на иновациите в "Santander" Ед Мецгер заяви, че идеята на банката за интеграцията на Ripple е да използва XRP за подобряване на живота на своите клиенти.


Мецгер сподели:

Ние вярваме, че финансовите услуги се преместват в свят на открити платформи, където компаниите си сътрудничат, за да доставят отлично обслужване на клиентите си и това е в основата на това, което правим с OnePay FX.

По време на речта си Мецгер обясни, че основната цел на XRP и RippleNet в инфраструктурата на платформата OnePay FX е да обработва безпроблемно трансграничните транзакции, за да гарантира, че международните клиенти на Banco Santander могат лесно да изпращат и получават пари.

"Един от нашите клиенти беше в Италия на почивка и паркирал на грешното място. Той трябваше да плати глоба и не носеше банковата си карта. Той успя да използва приложението, за да плати незабавно глобата и да предотврати вдигането на колата му. Това е четири или пет кликвания, за да направите нещо, което преди би отнело ужасно, ужасно дълго време", добави той.

През следващите месеци Santander ще разпространи OnePay FX в повече страни в Европа, Южна Америка и Азия. Понастоящем, приложението OnePay FX, базирано на Ripple, е достъпно за клиенти в Обединеното кралство, Испания, Бразилия и Полша.

По същество, работата, която Ripple върши със банката, е подобна на партньорството си със SBI Holdings и големите банки в Япония и Южна Корея. Чрез използването на ликвидни решения, базирани на блокчейн, Ripple позволява на потребителите да изпращат международни плащания, които, ако бъдат изпратени с банков превод, могат да отнемат от дни до седмици.

"Хората не трябва да планират напред. Те могат да изпращат международни плащания, когато трябва. Това е наистина мощно ", заяви Mertzger.

Интегрирането на RippleNet от OnePay FX на Santander представя първата реална употреба на XRP в голям търговски мащаб. Банката, като най-голямата такава в еврозоната, ще продължи да разчита на Ripple да обработва международни транзакции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Grayscale се насочва към Chainlink, Cardano, Polkadot и други

Най-големият хедж фонд за придобиване на Биткойн, Grayscale Investments, потвърди, че обмисля диверсификация на портфолиото си с нови продукти. Новите крипто тръстове, които той обмисля, ще се ос...
ФЕВ. 26, 2021 17:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китове може да са причината за спада на Етериум от 50% на Kraken

Спадът обаче не е бил грешка и е можело да бъде причинен от крипто кит, заяви днес изпълнителният директор на платформата Джеси Пауъл пред Bloomberg."Ние сме в процес на разследване. Изглежда няма дан...
ФЕВ. 26, 2021 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наближава актуализацията на Cardano (ADA)

"Напълно потвърдено за 1-ви март"Според последната публикация в Twitter от IOHK, нейният екип най-накрая потвърди първия ден на пролетта като дата на активирането на мейннет хардфорка на Мери. Актуали...
ФЕВ. 25, 2021 19:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave изгражда собствен агрегатор за децентрализиран обмен

Според неговата BAT Roadmap 2.0, обявена на 24-ти февруари, Brave създава агрегатор за децентрализиран обмен (DEX), както и нов 'Brave Wallet', който да замени настоящите му крипто портфейли.Добавките...
ФЕВ. 25, 2021 14:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света