НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Какво означава Ripple x Santander за XRP?

ОКТ. 2, 2018 21:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво означава Ripple x Santander за XRP?
От март екипът на Ripple обясни в официално изявление, че Santander експериментира с RippleNet и други продукти за ликвидност, които са на разположение в неговата блокчейн мрежа.

Откакто конгломератът започна да пилотира решения, базирани на блокчейн, той започна да вижда ново ниво на прозрачност, сигурност и скорост, които преди не бяха виждани в традиционния финансов сектор.

В "Swell" директорът на иновациите в "Santander" Ед Мецгер заяви, че идеята на банката за интеграцията на Ripple е да използва XRP за подобряване на живота на своите клиенти.


Мецгер сподели:

Ние вярваме, че финансовите услуги се преместват в свят на открити платформи, където компаниите си сътрудничат, за да доставят отлично обслужване на клиентите си и това е в основата на това, което правим с OnePay FX.

По време на речта си Мецгер обясни, че основната цел на XRP и RippleNet в инфраструктурата на платформата OnePay FX е да обработва безпроблемно трансграничните транзакции, за да гарантира, че международните клиенти на Banco Santander могат лесно да изпращат и получават пари.

"Един от нашите клиенти беше в Италия на почивка и паркирал на грешното място. Той трябваше да плати глоба и не носеше банковата си карта. Той успя да използва приложението, за да плати незабавно глобата и да предотврати вдигането на колата му. Това е четири или пет кликвания, за да направите нещо, което преди би отнело ужасно, ужасно дълго време", добави той.

През следващите месеци Santander ще разпространи OnePay FX в повече страни в Европа, Южна Америка и Азия. Понастоящем, приложението OnePay FX, базирано на Ripple, е достъпно за клиенти в Обединеното кралство, Испания, Бразилия и Полша.

По същество, работата, която Ripple върши със банката, е подобна на партньорството си със SBI Holdings и големите банки в Япония и Южна Корея. Чрез използването на ликвидни решения, базирани на блокчейн, Ripple позволява на потребителите да изпращат международни плащания, които, ако бъдат изпратени с банков превод, могат да отнемат от дни до седмици.

"Хората не трябва да планират напред. Те могат да изпращат международни плащания, когато трябва. Това е наистина мощно ", заяви Mertzger.

Интегрирането на RippleNet от OnePay FX на Santander представя първата реална употреба на XRP в голям търговски мащаб. Банката, като най-голямата такава в еврозоната, ще продължи да разчита на Ripple да обработва международни транзакции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Cosmos (ATOM) достигна нов връх на фона на пазарния спад

Въпреки че се е отдръпнала до $40.82 към момента на публикуване, този скок бележи първия път, когато криптовалутата ATOM пробива над нивото то $40. Спечелвайки над 360% от средата на юли, Cosmos вече ...
СЕП. 20, 2021 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Hydra' актуализацията на Cardano ще е революционна

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън казва, че нова инициатива, наречена “Hydra”, се разработва на новия хард форк Alonzo, за да подобри аспектите на мащабируемостта и съхранението. Lot's to say abo...
СЕП. 19, 2021 20:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китове местят Етериум (ETH) за над $750 милиона

Според данните, споделени от услугата за проследяване на Whale Alert, през последните 36 часа притежателите на големи количества крипто, известни като китове, са прехвърлили 251,261 ETH - втората най-...
СЕП. 19, 2021 10:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света