НАЧАЛО Други

Какво да очакваме от предстоящата реч на Джером Пауъл?

август 25, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво да очакваме от предстоящата реч на Джером Пауъл?

На фона на Джаксън Хоул, Уайоминг, финансовите пазари са в навечерието на годишния симпозиум на Федералния резерв. Основният фокус остава насочен към траекторията на инфлацията и нейното сложно взаимодействие с лихвените проценти. 

Твърди се, че подходът на Пауъл е преминал от категорична решителност към по-нюансирана позиция. Демонстрираният през миналата година непоколебим ангажимент за постигане на целта за инфлация от 2% е претърпял трансформация. Сега Пауъл излиза на сцената с убеждението, че овладяването на инфлацията не трябва непременно да доведе до значителна загуба на работни места.

Джулиан Бригдън, експерт, свързан с Macro Intelligence 2, предостави проницателна гледна точка за потенциалната стратегия на Федералния резерв. Предполага се, че речта на Пауъл няма да въведе изцяло нови елементи, а по-скоро ще затвърди предпазливата стратегия на централната банка.

Очакван подход на Фед в Джаксън Хоул, акцентиращ върху “по-високо за по-дълго време

Според Джулиан Бригдън от Macro Intelligence 2 е малко вероятно речта на председателя на Фед Пауъл в Джаксън Хоул да не разкрие нови измерения в перспективите за паричната политика на САЩ. “Те ще продължат да запазват действията си, тъй като не искат да изчерпват възможностите си преждевременно…”

Бригдън предположи, че Федералният резерв ще се въздържа от понижаване на лихвените проценти, за да поддържа преобладаващите финансови условия. Деликатното изкуство се състои в това да се поддържа атмосфера на напрежение около потенциалните повишения на лихвите, като намеренията на Фед се съгласуват с представата на пазара за по-“продължителен” период.

Според мнозина решаващият въпрос се върти около това дали спадът на инфлацията оправдава по-предпазлив или по-настъпателен подход към лихвените проценти.

Променената перспектива на Пауъл признава възможността за овладяване на инфлацията, без това да доведе до мащабна загуба на работни места. Тази промяна в позицията отразява по-сложното разбиране на сложния танц между инфлацията, заетостта и лихвените проценти.

Думите на Пауъл влизат в центъра на вниманието със симпозиума, формирайки очаквания за бъдещите действия на Федералния резерв. Драмата на фискалната политика продължава своето завладяващо представление. Докато финансовите заинтересовани страни с нетърпение очакват изтънчените прозрения на Пауъл, по-широкият пазар предвижда стратегия, която умело се ориентира в сложните аспекти на инфлацията, като същевременно запазва икономическата жизненост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.