НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Какво не трябва да правите, когато цената на Биткойн пада

СЕП. 20, 2021 19:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво не трябва да правите, когато цената на Биткойн пада

Търговията или инвестирането в криптовалути е един вид психологическа война срещу себе си. Търговците на акции често казват, че инвестирането в традиционните пазари изисква изключителна умствена дисциплина. Тази дисциплина е как те се контролират, когато пазарът е волатилен. Как спират да вземат глупави решения и продължават да следват стратегията си.

Ако традиционната търговия изисква изключителна дисциплина, крипто изисква изключителна умствената сила. Пазарът на криптовалути е по-волатилен от всеки друг. 


Едно от най-важните неща, които трябва да се знаят за пазара на криптовалути, е че се управлява почти изцяло от настроения. Което означава, че не винаги има смисъл в пазарните движения или поне не такъв, който може да бъде уловен от технически анализ. Крипто има повече инвеститори на дребно от всеки друг пазар. 


Можете да видите това, ако погледнете графиката на цените на Биткойн (BTC) до графика на тенденциите в Google търсачката за думата "Bitcoin". Графиките са доста сходни и изглежда, че колкото повече хора търсят за Биткойн в Google, толкова по-висока е цената. 


Когато пазарът се управлява от настроения, движението на цените се ръководи от емоции. За да имате успех на пазар, воден от емоции, трябва да премахнете емоцията от подхода си.


Причината за това е, че не винаги става въпрос за това, което правите, а за това, което не правите. С други думи, това, от което се въздържате, когато упражните онази умствена сила, която споменахме по-рано. Когато цената на Биткойн спадне и наблюдавате как всичките ви запаси от криптовалути губят стойността си, е трудно да останете спокойни. 


Преди пазарът като преминеше през сериозен срив, хората се чудиха дали Биткойн някога ще се върне отново. Това вече не е така, след като толкова много хора и дори правителства започват да виждат стойността на дигиталните валути.


Не се опитвайте да хванете точното дъно


Ако имате късмета да сте поставили част от инвестиционния си капитал във фиатна валута или BTC, когато пазарът се срине, може да е подходящ момент за изграждане на вашето портфолио. 


Когато се взирате в графика на монети, гледате как тя пада надолу, чудейки се кога ще спре, като се опитвате да хванете дъното. "Да хванеш дъното“ означава, че се опитвате да влезете в сделка в дъното на низходящ тренд. Изключително трудно е да се улови точно такова ниво. Толкова трудно, че често се нарича "хващане на падащ нож".


Ако постоянно се опитвате да хванете точното дъно, има вероятност да пропуснете добри възможности. Перфекционизмът в този случай не е благодетел. Понякога, ако планирате да влезете в сделка, е по-добре да хванете добър вход, вместо да чакате перфектната възможност (която може и да не разпознаете).


Не продавайте криптовалутите си за тези, които вървят нагоре


Всеки го е правил - все пак това е човешко. Всички сме продавали на дъното на низходящ тренд, само за да видим как цената незабавно се изстрелва обратно нагоре.


Да вземем следния пример:


Купувате XYZ на цена от $0.25, направили сте дължимата проверка и сте изучили графиките. Не сте се опитали да хванете дъното, знаете, че ще държите актива дългосрочно, така че сте доволни от своя вход.

Минават още две седмици. XYZ е на $0.20. Ваш приятел, който току-що е влязъл в криптовалутното пространство, ви разказа за някой нов проект. Смеете му се, че дори обмисля някаква монета освен XYZ. Но само 6 часа след като вашият приятел купува въпросната валута, нейната цена нараства. Повишава се с 70%, а въпросния човек смята, че е кралят на криптовалутите. Той ви предлага съвет, знаейки, че монетата ви все още не е тръгнала нагоре.


В този съдбовен момент измествате от погледа си от най-важното, а именно вашата стратегия.


Не се взирайте в графиките по цял ден


Много трейдъри прекарват безброй часове във взиране в "графики". Но не можете да принудите цената да върви нагоре или надолу само с гледане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕКакво стои зад спада на крипто пазара?


По-голямата част от грешките на всеки трейдър са направени в моменти като тези. Когато не сте продуктивен, ненужно следейки своето портфолио като ястреб. Това ви прави по-емоционални и води до прекаляването със сделките. Две неща, които трябва да се избягват на всяка цена.


Понякога най-доброто нещо, което можете да направите, е да зададете лимит поръчка и да се занимаете с нещо друго. Доверете се на стратегията си и винаги помнете - ако не търгувате със стратегия, вие играете хазарт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света