НАЧАЛО Прессъобщения

Какво може да означава спот крипто ETF за индустрията и защо тези алткойни могат да се възползват

ноември 6, 2023 13:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво може да означава спот крипто ETF за индустрията и защо тези алткойни могат да се възползват

Нарастващите интереси на инвестиционните организации към криптоиндустрията наскоро хвърлиха ярка светлина върху пространството на децентрализираните финанси, след като Комисията по ценните книжа и борсите получи многобройни заявления за Bitcoin ETF от няколко институции.

Според криптоаналитика и търговеца на деривати Гордън Грант ETF-ите биха могли да доведат до увеличаване на обемите на търговия не само с Bitcoin, но и с целия криптопазар. Той също така добави, че обемът ще се увеличи драстично при спот и фючърсните деривати през следващите години след одобренията, позовавайки се на увеличената достъпност на криптовалутите за малки и големи инвеститори.

Освен Bitcoin, проекти като Near Protocol, Arbitrum и Bitcoin Spark са на преден план като най-наблюдаваните криптовалути с най-голям потенциал да надминат другите DeFi проекти.

Какво представлява Near Protocol (NEAR)?

Near Protocol е конкурент на Ethereum, който предлага децентрализирана блокчейн система, която е базирана на доказателство за залог с вграден слой за смарт договори. Проектът има за цел да децентрализира облачните изчисления, като делегира административни права на членовете на общността. Платформата за изчисления в облак се захранва от токена NEAR, който се използва за такси за газ в мрежата. Разработчиците, които разработват използваеми договори в основната мрежа на Near, също получават част от таксите за газ, които са резултат от транзакции, изпълнени и финализирани в съответните им смарт договори. Криптоактивът се използва и за възнаграждение на валидаторите на мрежата.

Какво е Arbitrum (ARB)?

Arbitrum е децентрализирана платформа, която предлага решения за мащабиране от втори слой на основната мрежа Ethereum, които включват ефективен трансфер на информация между смарт договори. Най-същественото изобретение на решението за мащабиране е “optimistic rollups”, което прави Ethereum по-широко мащабируем чрез процеса на прехвърляне на съобщения. Токенът за полезност и управление на Arbitrum е ARB – токен, който играе ключова и неразделна роля в захранването на екосистемата Arbitrum. ARB е ERC-20 токен, който дава на притежателите си административни права да участват в процесите на вземане на решения, изпълнявани от платформата.

Какво е Bitcoin Spark (BTCS)?

Bitcoin Spark е усъвършенстван блокчейн от бъдещо поколение, който е специално разработен, за да стимулира приемането на Web3, като използва иновации и технологии за решаване на някои от основните пречки, с които се сблъсква децентрализираната екосфера.
Един от основните проблеми, с които се сблъскват повечето DeFi протоколи, е липсата на адекватни мерки за сигурност, които да предпазват средствата на участниците и техните дейности във веригата. Според достоверна информация от няколко фирми за блокчейн анализи, поради незнание или липса на компетентни разработчици, през 2022 г. DeFi протоколите са загубили почти 4 млрд. долара в дигитални активи от злонамерени атаки и крипто хакери. Тази масивна загуба на средства засили изтичането на капитал от криптопазара, тъй като инвеститорите потърсиха покритие, като разпродадоха своите авоари.

Разработчиците на Bitcoin Spark вече предприемат мерки, за да гарантират, че злонамерените хакове няма да се отразят на работата на екосистемата или на инвестираните средства. Основният код на Bitcoin Spark в момента се пази в тайна на фона на продължаващите бета тестове, тъй като опитите за хакване от страна на професионални етични хакери продължават, за да се идентифицират всички очертаващи се дупки и уязвимости в кода. След като екипът прецени, че мрежата е “сигурна”, разработчиците ще я пуснат за използване в основната мрежа. Въпреки това те все още ще обявяват награда за всеки, който идентифицира грешка и препоръча решения за отстраняването ѝ.

Част от процедурите за насърчаване на сигурността на разработчиците на Bitcoin Spark доведоха до три всеобхватни и подробни одита на смарт договорите от Contract Wolf, Vital Block и Cognitos. Екипът също така демонстрира своята прозрачност и отчетност, след като премина два независими KYC одита, проведени от реномирани платформи за KYC одит. Bitcoin Spark може да се похвали, че досега е събрала повече от $5 милиона, като остават две фази на ICO. Настоящият етап е фаза 9 и всеки BTCS токен се продава за $3.5, като се натрупва допълнителен 5% бонус, също депозиран в BTCS.

За повече информация:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/
Купете BTCS: https://network.bitcoinspark.org/register

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Инвеститорите в Polygon (MATIC) купуват този конкурентен токен, който може да реализира 20 пъти повече печалби

Polygon (MATIC) завладя крипто света, предлагайки мащабируемо и рентабилно решение на проблема с претоварването на мрежата на Етериум.

декември 10, 2023 16:20 4 мин. четене

Цената нa токена на FTX се покачва с 230% за 30 дни, по-добре ли е да купите тази управлявана от общността борса?

Пазарът на криптовалути не спира да изненадва, като наскоро FTX (FTT) токените поскъпнаха с 230% за 30 дни.

декември 10, 2023 14:00 3 мин. четене

Лайткойн може да тръгне към $200 след халвинг събитието на Биткойн

Лайткойн се насочва към $200, докато халвинг събитието на Биткойн наближава, което може да е сигнал за потенциален растеж и повишена пазарна динамика.

декември 10, 2023 13:00 5 мин. четене

Cardano (ADA) или Retik Finance (RETIK): Кой може да има нужното да стане третият най-голям токен?

В света на криптовалутите битката за надмощие се простира отвъд класациите за пазарна капитализация и обеми на търговия. Това е битка за функционалност срещу хайп, за съдържание срещу спекулации.

декември 10, 2023 9:01 6 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.