НАЧАЛО Други

Какво е обратно ICO и защо компаниите го предпочитат?

юни 25, 2018 21:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво е обратно ICO и защо компаниите го предпочитат?

Тъй като ICO стават все по-популярни с всеки изминал ден, традиционните компании очакват да използват този нов метод за набиране на средства.

Приложението за съобщения Kik е една от малкото компании, които се възползват от токенизираното набиране на средства.

Светът бързо се движи към токенизирана икономика, а компаниите с традиционни бизнес модели вече търсят начини да се възползват от тази тенденция. Успехът на приложението за съобщения Kik насърчи други фирми да изберат обратна ICO, което е метод за набиране на средства, който позволява на традиционно проектираните компании да се възползват от „крипто манията“.

ICO е лесният начин

Последните данни от изследователската фирма Autonomous Next показват, че ICO са спечелили близо 6 милиарда долара само през 2017 година. Тазгодишните номера вече са достигнали 9,1 милиарда долара.

Добре изработен whitepaper и няколко отстъпки помагат на няколко компании да наберат капитал, който никога не биха могли да постигнат в традиционното финансиране на IPO или VC. Промишлеността не е спасена от спорове и измами. Тъй като пускането на ICO е сравнително лесно, те се превръщат в лесна цел за измамници, които искат да направят бързи пари.

За традиционните фирми пътят може да е малко по-различен. Тъй като вече са установили бизнеса, въпросите за легитимността са по-малко изразени. В същото време обаче те могат да изпитват затруднения в това да убедят инвеститорите, че имат истинско предложение за стойност, основаващо се на блокчейн.

Използване на обратния ICO маршрут

Чрез провеждане на обратно ICO, тези компании могат да се поддържат за по-дълго време и да получат технологично предимство пред своята конкуренция. По принцип стартъп с идея за публична счетоводна книга или случаи на ползване заема ICO, за да получи необходимите средства за разработване на своя продукт.

В обратното ICO, вече установена и силно централизирана компания издава токении за децентрализиране на бизнеса си. Компанията първо предлага токени на инвеститорите като заместител на традиционните си акции.

Всеки притежател на токен получава дял от печалбата на компанията и участва в процеса на вземане на решения. По същество обратното ICO е просто традиционно събитие за разпределение на акции, с изключение на факта, че транзакциите се извършват със специални токени в блокчейн мрежата.

Тъй като установените компании вече имат работещ бизнес модел, тези обратни събития на ICO стават по-сигурни и има по-малко рискове от измами и загуба на капитал.

Кой го е направил правилно?

Kik избраха обратния маршрут на ICO. Приложението има над 300 милиона потребители и са събрали над 100 милиона долара по време на токен продажбата през 2017 година.

Компанията имаше трудности с конкурирането на Facebook Messenger и WhatsApp, които са хоствани от Facebook Inc. и имат „дълбоки джобове“. Kik зависи от приходите от реклама за да оцелее.

Чрез обратното ICO, компанията се измества от модела на приходите, поддържан от рекламите, до модела, базиран на блокчейн, който сега се фокусира върху неговия Kin токен, който позволява стимули въз основа на потребителска активност и помага на разработчиците да създават свои собствени бизнес модели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене