НАЧАЛО Други

Какво е обратно ICO и защо компаниите го предпочитат?

ЮНИ. 25, 2018 21:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво е обратно ICO и защо компаниите го предпочитат?

Тъй като ICO стават все по-популярни с всеки изминал ден, традиционните компании очакват да използват този нов метод за набиране на средства.

 

Приложението за съобщения Kik е една от малкото компании, които се възползват от токенизираното набиране на средства.


Светът бързо се движи към токенизирана икономика, а компаниите с традиционни бизнес модели вече търсят начини да се възползват от тази тенденция. Успехът на приложението за съобщения Kik насърчи други фирми да изберат обратна ICO, което е метод за набиране на средства, който позволява на традиционно проектираните компании да се възползват от "крипто манията".


ICO е лесният начин


Последните данни от изследователската фирма Autonomous Next показват, че ICO са спечелили близо 6 милиарда долара само през 2017 година. Тазгодишните номера вече са достигнали 9,1 милиарда долара.

Добре изработен whitepaper и няколко отстъпки помагат на няколко компании да наберат капитал, който никога не биха могли да постигнат в традиционното финансиране на IPO или VC. Промишлеността не е спасена от спорове и измами. Тъй като пускането на ICO е сравнително лесно, те се превръщат в лесна цел за измамници, които искат да направят бързи пари.

За традиционните фирми пътят може да е малко по-различен. Тъй като вече са установили бизнеса, въпросите за легитимността са по-малко изразени. В същото време обаче те могат да изпитват затруднения в това да убедят инвеститорите, че имат истинско предложение за стойност, основаващо се на блокчейн.


Използване на обратния ICO маршрут


Чрез провеждане на обратно ICO, тези компании могат да се поддържат за по-дълго време и да получат технологично предимство пред своята конкуренция. По принцип стартъп с идея за публична счетоводна книга или случаи на ползване заема ICO, за да получи необходимите средства за разработване на своя продукт.

В обратното ICO, вече установена и силно централизирана компания издава токении за децентрализиране на бизнеса си. Компанията първо предлага токени на инвеститорите като заместител на традиционните си акции.

Всеки притежател на токен получава дял от печалбата на компанията и участва в процеса на вземане на решения. По същество обратното ICO е просто традиционно събитие за разпределение на акции, с изключение на факта, че транзакциите се извършват със специални токени в блокчейн мрежата.

Тъй като установените компании вече имат работещ бизнес модел, тези обратни събития на ICO стават по-сигурни и има по-малко рискове от измами и загуба на капитал.


Кой го е направил правилно?


Kik избраха обратния маршрут на ICO. Приложението има над 300 милиона потребители и са събрали над 100 милиона долара по време на токен продажбата през 2017 година.

Компанията имаше трудности с конкурирането на Facebook Messenger и WhatsApp, които са хоствани от Facebook Inc. и имат "дълбоки джобове". Kik зависи от приходите от реклама за да оцелее.

Чрез обратното ICO, компанията се измества от модела на приходите, поддържан от рекламите, до модела, базиран на блокчейн, който сега се фокусира върху неговия Kin токен, който позволява стимули въз основа на потребителска активност и помага на разработчиците да създават свои собствени бизнес модели.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Големите пари си променят мнението за Биткойн

Към момента, според шефа на най-голямата фирма за управление на активи, Биткойн все още е "тънък пазар"."Биткойн привлече вниманието и въображението на много хора. Все още непроверен, доста малък паза...
ДЕК. 3, 2020 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Solarisbank се насочва към европейска експанзия през 2021 г.

Базираното в Берлин стартиращо предприятие използва така наречения модел "банкиране като услуга", позволяващ на партньори като южнокорейската фирма Samsung Electronics да предлагат маркови сметки и фи...
ДЕК. 2, 2020 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase помага на големи компании да диверсифицират с крипто

Използвайки усъвършенствани възможности за изпълнение, водеща крипто платформа за посредничество и извънборсово бюро, Coinbase успяха да закупят значително количество Биткойн от името на MicroStrategy...
ДЕК. 2, 2020 10:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света