НАЧАЛО Биткойн

„Какво е Биткойн“ – Най-търсената фраза в Google

декември 15, 2018 10:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
„Какво е Биткойн“ – Най-търсената фраза в Google

Свързаният с Биткойн термин в търсачката застана начело един от списъците на Google: "Каква беше тенденцията през 2018 година".

Основното признаване на токена започна по време на неговото покачване през декември 2017 година и януари 2018 година, когато достигна 1,400% увеличение на стойността и удари рекордната цена от $20,000.

Оттогава Биткойн падна с повече от 80% по време на мечия пазар.

Хората искат да знаят за Биткойн


Въпросът „Какво е Биткойн?“ Е най-търсеният термин в категория „Какво е …?“ в САЩ и Великобритания през 2018 година, съобщават Google Trends.

Фактът, че хората търсят информация толкова много за Биткойн предполага, че има фундаментална промяна в начина, по който хората възприемат криптовалутата. Те искат да научат повече за нея и да разберат какво може да им предложи.

Хората също се интересуват от други криптовалути, особено от втората по големина спрямо пазарната капитализация – Ripple.

Терминът „как да купя Ripple“ е четвъртият най-задаван въпрос в тази категория в Google.

След като достигна рекордни стойности в началото на годината, Биткойн започна своя спад в цената, която продължава до ден днешен, което води до загуба на големи суми за много инвеститори.

Тази тенденция в цените, изглежда се е насочила в обратна посока на Google Trends, където Биткойн заема първото място в категорията „Какво е …?“.

Дали спадът на цените ще продължи или не, остава тепърва да се види. Мениджърът на хедж фондове и бившият партньор в Goldman Sachs, Майк Новограц, обаче смятат, че хората се „осъзнават след миналогодишните висоти“.

В неотдавнашно интервю с Bloomberg той каза, че хората сега са на противоположната страна на спектъра, опасявайки се, че токена ще достигне нула. – „Но това няма как да се случи“, отбеляза той.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене

Корелацията на Биткойн с технологичните акции достигна 3-месечно дъно

Тъй като пазарите се борят с все по-несигурните макроикономически перспективи, дните, в които Биткойн (BTC) се търгува като големите технологични акции, може би са преброени. Това може да не е добра новина за търговците на криптовалути.

август 10, 2022 14:06 1 мин. четене