НАЧАЛО Други

Какво да очакваме от дискусията „CBDC:Авангарда на финансите“?

май 19, 2022 11:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво да очакваме от дискусията „CBDC:Авангарда на финансите“?

Скъпи читатели, времето за панелната дискусия на CryptoDnes наближава!

На 26-ти май от 19:00ч в CreaTech Hub “MISSIA23” (на ул. Мизия 23) Ви каним да се присъедините към един вълнуващ разговор за една от най-нашумелите теми в блокчейн пространството – дигиталните валути на централните банки или CBDC.

В частност ще коментираме намесата на централните банки в крипто пространството. По време на събитието, именувано “CBDC: Авангарда на финансите”, ще се запознаете с най-различните аспекти на CBDC в компанията на изявени специалисти в лицето на Владислав Драмалиев, Георги Ташев и Божидар Балевски.

Какви са рисковете, които тази нова технология представлява за финансовия свят и конкретно за криптосферата? Банките ще се превърнат ли в директни конкуренти на платежните услуги? Какво ще се случи с финансовата свобода?

Дигиталните валути на централните банки ще бъдат ли директни конкуренти на стабилните монети като Tether (USDT) и USD Coin (USDC) и т.н.?

Докъде ще стигне света по отношение на дигитализацията на финансовия свят – ще видим ли бъдеще, в което хартиените пари са отживелица?

Нашите панелисти ще споделят уникалната си перспектива по темата, отговаряйки на тези въпроси.

Запишете се тук: https://bit.ly/CBDCpanel

Владислав Драмалиев е един от най-изявените членове на крипто общността в България и е един от хората, които най-активно допринасят за развитието ѝ. Той е основател и директор на BitHope, съосновател на “Sofia Crypto Meetup”, съосновател на Българската Биткойн Асоциация и основател на Coinfixer.com.

Георги Ташев е адвокат от AGP Law Firm, Кипър и правен специалист, експерт финансови регулации на национално и европейско ниво, който обективно може да разгледа темата поради естеството на неговата работа – а именно регулаторни въпроси, свързани с дигитални валути.

 

Божидар Балевски се занимава с инвестиции на традиционните пазари от десет години и от пет години има задълбочен интерес в света на криптовалутите. Той е създател на YouTube каналите “Клубът на Инвеститора” и “Investclub Podcast”. В допълнение към това, Божидар е активно ангажиран със създаването на нови образователни материали за финансова грамотност. 

 

Събитието ще се проведе в София на ул. Мизия, 23 (сградата на “MISSIA23” – CreaTech Hub) от 19:00 до 21:00 часа, като цената за вход е 30 лв. (заплащането ще бъде извършено на място).

 

По повод петия рожден ден на CryptoDnes се радваме да предоставим безплатен вход на първите 20 наши читатели, които се запишат чрез формата! 

(АКТУАЛИЗАЦИЯ: Към 23.05.2022 безплатните билети за нашата панелна дискусия вече са изчерпани. Въпреки това има още оставащи места в публиката)

Очакваме Ви!

 

Запишете се тук: https://bit.ly/CBDCpanel


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене