НАЧАЛО Алткойни

Как Русия използва стабилни монети, за да избягва санкциите

10.04.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как Русия използва стабилни монети, за да избягва санкциите

В последния доклад на Министерството на финансите на САЩ се изразява загриженост относно все по-широкото използване от Русия на алтернативни методи за плащане, по-специално на стабилната монета Tether (USDT), за избягване на икономическите санкции и финансиране на военните ѝ операции.

Това твърдение беше официално предадено на сенатската комисия по банково дело, жилищно настаняване и градски въпроси от заместник-министъра на финансите на САЩ, който подчерта наложителната необходимост от рамка за правоприлагане, за да се противодейства на подобно поведение, особено след като все повече разбойнически държави, престъпни групи и терористи се обръщат към дигиталните активи.

Въпреки че приемането на USDT от Русия за заобикаляне на санкциите привлича вниманието, това не е изолиран случай на замесване на криптовалути в незаконни дейности. Tether, наред с всички стабилни монети, се очертава като виден избор за незаконни транзакции. Забележително е, че макар да се наблюдава спад в общото незаконно използване на криптовалути, USDT е свързан с незаконни транзакции на стойност $19.3 милиарда през 2023 г., което е по-малко от $24.7 милиарда през предходната година.

Тази загриженост по отношение на неправомерната употреба на Tether е отзвук от неотдавнашно разследване на ООН, което подчерта нарастващата му експлоатация от измамници и перачи на пари в Югоизточна Азия.

Службата на ООН по наркотиците и престъпността подчерта тревожното нарастване на измамническите схеми, използващи услугите на Tether за бързи и необратими транзакции за създаване на алтернативни финансови мрежи. ООН подчерта спешната необходимост от стабилни правила за криптовалутите на фона на разпространението на престъпни дейности, улеснени от дигитални валути.

На фона на тези събития главният изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино оповести напредъка по обявения през ноември 2023 г. инвестиционен план на компанията за $500 милиона в предприятия за добив на Биткойн. Ардоино подчерта ангажимента на Tether за развитие на инфраструктурата за възобновяема енергия в латиноамерикански държави като Уругвай, Парагвай и Салвадор, като част от по-широката ѝ стратегия, както разкри в интервю за DL News по време на Седмицата на блокчейн в Париж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойните в мрежата на Етериум се изстреляха нагоре – какво следва

През последните 24 часа цената на Етериум (ETH) се повиши с впечатляващите 20% благодарение на новината, че вероятността за одобрение на спот ETH ETF се е увеличила драстично от 25% миналата седмица до 75%.

21.05.2024 16:15 2 мин. четене

БРИКС може да се забави с плановете си за нова валута след смърта на президента на Иран

Президентът на Иран Ебрахим Раиси трагично загина при катастрофа с хеликоптер в неделя, отбелязвайки значителна загуба за Иран и неговите глобални отношения.

21.05.2024 11:30 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 300 лева в Етериум преди 5 години, колко щяхте да имате сега?

Цената на Етериум е изпитвала значителна волатилност през годините, но дългосрочните инвеститори като цяло са регистрирали сериозни печалби.

21.05.2024 9:30 2 мин. четене

Най-големият алткойн сезон в историята наближава според анализатор

Добре известен крипто анализатор подчертава, че най-завладяващият фактор за пазара на дигиталните активи в настоящия цикъл не е изкуственият интелект (AI), а по-скоро токенизацията на активи от реалния свят (RWA).

21.05.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.