НАЧАЛО Регулации

Как промяната в политиката на Байдън за крипто ще повлияе на делото между SEC и Ripple

28.05.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как промяната в политиката на Байдън за крипто ще повлияе на делото между SEC и Ripple

Основателят и председател на адвокатската кантора Murphy & McGonigle Джеймс „MetaLawMan“ Мърфи представи някои мисли за това как промените в политиката на администрацията на Байдън могат да повлияят на текущите правни спорове, като например Ripple Labs, изправена срещу SEC.

Коментарите на Мърфи показват, че по-големи политически движения могат да оформят начина, по който регулаторните органи подхождат към по-широката политическа експертиза в отношенията си със SEC при Гари Генслер.

Въпреки че понастоящем SEC е „много, много инвестирана“ в правоприлагането, за да защити инвеститорите от крипто измами, Мърфи също така намекна, че регулаторните ветрове могат да се променят в зависимост от предстоящите избори и с нов ръководител на SEC.

По отношение на делото между Ripple и SEC, Мърфи се съмнява, че ще бъде сключена сделка по време на настоящия мандат на SEC и предложи да се изчака до обявяването на резултатите от изборите.

Новото ръководство на SEC, потенциално с някой като Хестър Пиърс начело, може да донесе големи промени, включително възможни отхвърляния на неизготвени съдебни спорове, породени от Гари Генслер, при които няма жертви или измами.

Макар Мърфи да отбеляза, че уреждането на съдебно дело от Ripple, „включващо ключови хора“ в среда на несигурност, естествено предизвиква скептицизъм, крипто адвокатът изглежда нямаше мнение дали Ripple се е споразумял с оглед на този сценарий.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Несигурност на крипто пазарите след изборите за Европейския парламент

В резултат на някои политически и макроикономически промени нивото на непредсказуемост на крипто пазара се повишава. По-специално, нагласите на инвеститорите бяха повлияни от резултатите от европейските парламентарни избори, като по този начин се усложни пазарният ред.

11.06.2024 10:00 3 мин. четене

Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

Според JPMorgan крипто регламентите в САЩ се развиват в посока, която се противопоставя на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC), на участието на местните банки в криптовалутите и на несъответстващите на изискванията стабилни монети.

07.06.2024 12:40 1 мин. четене

Съд в САЩ реши, че SEC е „превишила“ правомощията си по отношение на оповестяването на таксите за хедж фондовете

Със значителен неуспех за надзора на SEC върху сектора на хедж фондовете, апелативен съд на САЩ отмени правило, с което се изисква по-голяма прозрачност по отношение на таксите и разходите на хедж фондовете и дружествата за дялово участие.

06.06.2024 23:00 2 мин. четене

Meta получи множество жалби за използване на личните данни на потребителите на AI без разрешение

На 5 юни Meta Platforms получи 11 жалби във връзка с предложени промени в начина, по който използва лични данни за обучение на моделите си за изкуствен интелект (AI), без да получава съгласие, което може да наруши разпоредбите на Европейския съюз за защита на личните данни.

06.06.2024 22:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.