НАЧАЛО Други

Как се добива Биткойн по-ефективно?

ноември 12, 2018 12:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как се добива Биткойн по-ефективно?

Копаенето на Биткойн безспорно е скъп бизнес, но Northern Bitcoin твърдят, че са намалили разходите, като използват бивша мина за метали в Норвегия.

В зависимост от това, което четете, добивът на Биткойн или неумолимо води нашата планета към неизбежната ѝ гибел или ще се докаже като по-добро съхранение на стойност в сравнение със златото и банковата индустрия.

Каквато и да е вашата лична гледна точка, ще бъде трудно да не се съгласите, че по-голямата ефективност ще бъде определено подобрение.

Компаниите, които постоянно копаят крипто, търсят мястото с най-евтината електроенергия и благоприятни климатични условия. Ясно е, че мотивацията за това е да се увеличат печалбите, но някои от решенията също имат положителни екологични последици.

Исландските новатори пренасочват излишната енергия от други промишлени отрасли, след това пренасочват излишната топлина, генерирана от риговете за крипто добив.

Ако търсите хладно място, за да копаете Биткойн, тогава голямата подземна мрежа (да речем мина), може да изглежда като идеално място. Мината Lefdal в Норвегия добавя ледена фиордна вода като евтина охладителна система.

Русия е друга страна, в която криптовалутите могат да се превърнат в жизнеспособна промишленост поради студения си климат и евтината електроенергия в някои региони.

Подобни благоприятни условия доведоха до стартирането му като център за данни миналата година, тъй като почти 10 години са неактивни, след като добива на минерали спря. Освен дейностите на Northern Bitcoin, съоръженията за съхранение на данни на сайта привличат и големи имена като IBM.

Northern Bitcoin твърдят, че разходите им за добив могат да достигнат до $2700 за Биткойн. Това се сравнява добре със средната стойност за добив на крипто в Норвегия от $7700, което е над текущата стойност на биткойн.

Също така се конкурира с китайските и саудитските средни стойности, от $3100 на биткойн. Австралия е на върха на диаграмата спрямо разходите за добив, от почти $10 000 долара за токен.

Northern Bitcoin се надяват в края на краищата да копаят по 100 биткойна  на ден в съоръжението и са в процес на пускане на собствен басейн за крипто копаене.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене